쇠고기우엉박조림
[재료] 삶은 박 500g(약 20조각), 쇠고기(얇게 썬 것)240g, 우엉 100g, 다시마육수 2C, 식용유 적당량
[A] 청주 1/2C, 만능간장 5T, 설탕 1T, 맛술 3T
1. 우엉은 껍질을 벗기고 곱게 채 썰어 식초 물에 담가둔다.
2. 체에 받쳐 물기를 빼고 팬에 식용유를 둘러 중불에서 볶아 그릇에 식혀둔다.
3. 냄비에 육수를 붓고 박을 넣고 A를 넣어준다.
4. (3)이 끓어오르면 쇠고기를 넣고 표면에 색이 변하면 우엉을 넣고 수분이 줄어들게 조린다.
5. 불을 끄고 그릇에 담는다.
방송한 요리 쇠고기우엉박조림 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Beef burdock
[Ingredients] Boiled pork 500g (about 20 pieces), beef (sliced) 240g, burdock 100g, kelp soup 2C, edible oil suitable amount
[A] Cheongju 1 / 2C, universal soy sauce 5T, sugar 1T, tasting 3T
1. Peel the burdock, slice it finely, and soak it in vinegar water.
2. Remove the water from the sieve, fry the edible oil in the pan, fry in medium heat, and cool in a bowl.
3. Pour the broth into the pot, put the pak, and put in A.
4. When (3) boils, add beef and change color on the surface. Add burdock and boil it to reduce moisture.
5. Turn off the lights and put them in a bowl.
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