해물고추장찌개
[재료] 새우, 관자, 맛조개 등등 갖은 조개, 느타리버섯, 당근, 애호박, 양파, 청양고추, 홍고추
대파, 감자, 참기름, 집고추장, 일반고추장, 된장,
1. 냄비를 중불에서 충분히 달군다. (참기름을 부었을 때 연기가 나는 정도로)
2. 참기름을 붓고 썰어둔 쇠고기를 넣어 표면이 50%정도 익으면 고추장을 넣는다.
3. 고추장과 전분을 뺀 감자를 충분히 볶아 냄비 바닥에 수분이 없어지면 물을 부어 센 불에서 끓인다.
4. (3)에 된장은 체에 내려 넣어준다.
5. 새우, 각종 조개, 느타리버섯, 당근을 넣고 끓인다.
6. 마지막에 나머지 재료를 넣고 푹 끓여준다.
방송한 요리 해물고추장찌개 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Seafood kochujang stew
[Materials] Shrimp, gazebo, mussels and other shellfish, oyster mushroom, carrot, zucchini, onion, red pepper, red pepper
Potato, sesame oil, house hot pepper paste, common hot pepper paste, miso,
1. The pan is full of mild boiling. (It smokes when you pour sesame oil)
2. Pour sesame oil and put the sliced beef into it. If the surface is about 50% ripe, add red pepper paste.
3. Fry the potatoes minced from the hot pepper paste and starch thoroughly.
4. Put the miso on the sieve in (3).
5. Add shrimp, various shells, mushrooms and carrots and boil them.
6. Add the remaining ingredients at the end and boil well.
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