강황 소금
[재료] 강황가루 4큰술, 천일염 2큰술, 소주 약간
1. 프라이팬에 천일염: 강황가루를 2:1 비율로 넣어준다.
2. 약한불에 살짝 볶아 주면서 분무기에 담은 소주를 살짝 뿌려준다.
3. 완성되면 한 김 식힌 후 유리병이나 통에 담는다.
*소주를 넣는 이유는 소금과 강황 가루를 붙게 하는 역할을 한다고 한다. 물을 사용하면 눅눅해질 수 있어서 물보다 소주가 좋다는데 소주는 휘발성이 있어 날아가므로 염려하지 않아도 된다고 한다.
방송한 요리 강황소금 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
#####################################
Turmeric salt
[Ingredients] 4 tablespoons of turmeric powder, 2 tablespoons of sun salt, a little of soju
1. In a frying pan, add a 2: 1 ratio of sun salt: turmeric powder.
2. Spray lightly on a weak fire and sprinkle a little shochu in a sprayer.
3. Once finished, cool one and put it in a glass bottle or barrel.
* The reason for putting soju is to play the role of sticking salt and turmeric powder. It is said that it is better to use soju than water because it can become damp if you use water, but soju is volatile and you do not need to worry because it is flying.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.