참깨소스두릅연두부
[재료] 두릅 7-8개, 두부 2모, 소금, 새우 삶은 것 8개, 참깨소스 적당량
[두릅, 새우 절임액] 요리초 2T, 다시마육수 1/2C
[두부절임액] 다시마육수 2C, 간장 1/4C, 요리초 2T
1. 두릅은 줄기부분 손질 후, 끓는 소금물에 데쳐 찬물에 담갔다가 물기를 제거한다.(두꺼운 것은 줄기부분에 십자칼집을 넣어 데친다.)
2. 두부는 큼직하게 4등분 한 후, 물기를 거둔다.
3. 두릅과 새우는 각각에 30분정도 절여 건진 후, 물기를 제거한다.
4. 분량의 두부 절임액을 만들어 두부를 넣고 맛이 골고루 배도록 30-40분 두었다 건진다.
5. 접시에 두릅, 두부, 새우를 담고 참깨소스를 뿌려 낸다.
방송한 요리 참깨소스두릅연두부 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Sesame sauce
[Ingredients] 7-8 mutton, 2 tofu, salt, 8 boiled shrimp, sesame sauce suitable amount
[Tuna, shrimp pickling solution] Cooking 2T, kelp 1 / 2C
[Tofu pickling solution] 2 kinds of kelp soup 2C, soy sauce 1 / 4C, cooking sauce 2T
1. After the trunk is trimmed, soak it in boiling salt water, soak it in cold water, and remove the water (put a cross-sheath on the stem to thicken it.)
2. Divide the tofu into four equal parts, and collect the water.
3. Cut each tuna and shrimp for about 30 minutes and remove the water.
4. Make a small amount of tofu juice, put the tofu, and boil it for 30-40 minutes.
5. Sprinkle sesame sauce on a plate with bean curd, tofu and shrimp.
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