양파껍질 물 뿌리채소 전골
재료
우엉 1개, 연근 1개, 불고기용 400g, 조롱이 떡 한 줌, 당면 1줌, 대파 1뿌리,
청양고추 3개, 홍고추 2개, 양파껍질 물
맛국물 : 건표고버섯 한 줌, 양파 1개, 다시마 2조각, 조선간장 2 큰 술
고기 양념 : 간장 큰 술, 설탕 1 큰 술, 참기름 1 큰 술, 후추 약간
1. 우엉은 잘 씻어 칼등으로 껍질을 벗겨 어슷썰어 식초 물에 담그고, 연근도 도톰하게 썰어 식초 물에 담근다.
2. 고기는 양념을 해서 재워두고, 당면은 찬물에 30~40분 정도 담가둔다.
3. 대파, 고추는 얇게 어슷썬다.
4. 맛국물은 표고버섯이 무를 때까지 푹 끓여준다.
(다시마는 물이 끓어오를 때쯤 건져내고 양파는 맛국물을 충분히 끓인 후에 건져낸다)
5. 맛국물에 우엉, 연근, 고기를 넣고 센 불에 끓여 거품은 건져내고 조롱이 떡을 넣어 뭉근히 5~10분 정도 더 끓인다.
6. 먹기 전에 당면, 대파, 고추를 넣어 당면이 부드러워지면 상에 낸다.
방송한 요리 양파껍질 물 뿌리채소 전골 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
#####################################
Onion skin peel vegetable hotpot
material
1 burdock, 1 lotus root, 400g for bulgogi, a handful of rice cakes, 1 handful of daikon radish,
3 red peppers, 2 red peppers, onion skin
Taste: a handful of dried shiitake mushrooms, 1 onion, 2 pieces of kelp, 2 tablespoons soy sauce
Meat seasoning: soy sauce, 1 tablespoon sugar, 1 tablespoon sesame oil, pepper a little
1. Wash the burdock well, peel it off with a knife, dip it in the vinegar water, and cut the lotus root into the vinegar water.
2. The meat is seasoned and left to rest, while the surface is soaked in cold water for 30 to 40 minutes.
3. Cut green onion, red pepper thinly.
4. Boil until the mushroom is boiled well.
(The kelp comes out when the water boils, and the onion boils enough to boil it.)
5. Add the burdock, lotus root, and meat to the steamed rice soup. Boil it in a high heat to bring out the bubbles. Put the rice cake in the bowl and boil it for about 5-10 minutes.
6. Before eating, put on the face, green onion, red pepper and put on the surface when softened.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.