연잎 밥
재료 : 불린 찹쌀 3컵, 불린 흑미 1/2컵, 불린 차조 1/2컵, 연근 200g, 잣 3 큰 술, 연근 가루 2 큰 술, 연자육 가루 2 큰 술, 밤 10개, 대추 10개, 소금 1 작은 술
만드는 법 :
1. 불린 찹쌀, 차조, 흑미를 섞기
2. 찜통에 젖은 보를 깔고 섞은 밥을 30분간 찌기
3. 쪄진 밥에 밤, 대추, 잣, 연근, 연자육 가루, 연근 가루를 넣어 섞기
4. 깨끗이 씻은 연잎을 납작하게 눌러주기
5. 빈 그릇에 섞은 밥을 넣어 모양 만들기
6. 연잎에 밥을 넣고 말아주기
7. 김 오른 찜통에 30분 정도 더 찌기
방송한 요리 연잎 밥 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
#####################################
Rice with lotus leaves
Ingredients: 3 cups of boiled glutinous rice, 1/2 cup of boiled black rice, 1/2 cup of boiled liquor, 200 g of lotus root, 3 tablespoons of pine nut, 2 tablespoons of lotus powder, 2 tablespoons of tuna powder, 10 chestnuts, 10 jujubes of salt 1 teaspoon
how to make :
1. Mixed glutinous rice, charcoal, black rice
2. Boil a boiled rice in a steamer for 30 minutes.
3. Add chestnut, jujube, pine nut, lotus root, pomegranate powder, and lotus powder to the steamed rice
4. Press the washed lotus leaf flatly
5. Make a shape by putting rice mixed in an empty bowl
6. Put the rice in the lotus leaf and roll it.
7. Boil the steamer for about 30 minutes.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.