차돌박이구이&솔부추겉절이
[재료] 차돌박이 600g
[밑간양념] 매실청 2T, 간장 1T, 참기름 1t, 포도주 1t, 꿀 1t, 들기름 1/2t, 맛술 약간
배추속대 5~6잎, 수삼 1뿌리, 밤 1알, 배 약간, 실부추 50g, 홍고추 1개, 잣 1t
[겉절이 양념] 고춧가루 1T, 간장 약간, 멸치액젓 1T, 마늘 다짐 1/2T, 설탕 1t, 통깨 1t, 대추 다진 것 1T, 통깨 1t, 매실청
1. 볼에 차돌박이 밑간양념 재료들을 모두 넣고 섞는다.
2. 차돌박이에 켜켜이 (1)의 양념장을 발라서 잰다.
3. 배추속대 잎은 씻어 물기를 뺀 후 채 썬다. 수삼은 줄기 부위를 잘라내고 껍질을 칼로 긁어 벗긴 다음 4cm 길이로 채 썬다. 배와 밤도 채 썬다. 실부추는 다듬어 씻어 물기를 빼고 5cm 길이로 자른다. 홍고추는 반 갈라서 씨를 털어내고 채 썬다. 모든 채소를 단촛물에 담갔다 소쿠리에 건져 물기를 뺀다.
4. 큰 볼에 겉절이 양념재료를 넣고 섞은 다음 (3)의 채소와 잣을 넣고 살살 무친다.
5. 차돌박이 양념한 것을 한 장씩 펴서 팬에 구워 접시에 돌려 담고 위에 대추 다진 것을 뿌린 다음 가운데 겉절이를 담는다.
방송한 요리 차돌박이구이&솔부추겉절이 레시피를 참고하세요..
###################################################
MBC A pleasant day February 2, 2015 Broadcast of grilled marbled beef & sole This is a brief introduction to recipe (recipe).
Grilled marbled & salted leek
[Ingredients] 600g marbled
[Seasoned condiments] Plum Chew 2T, Soy 1T, Sesame oil 1t, Wine 1t, Honey 1t, Perilla oil 1 / 2t,
5 ~ 6 leaves of bamboo shoots, 1 root of ginseng, 1 egg of chestnut, a little pear, 50 g of leek, 1 red pepper, 1 t
[Chopped red pepper] 1T, some soy sauce, anchovy sauce 1T, garlic compaction 1 / 2T, sugar 1t, sesame 1t, chopped 1T, sesame 1t,
1. Add all the marbled seasoning ingredients to the bowl and mix.
2. Measure marinated marinade (1) with marinade.
3. Wash the leaves of the bamboo shoots, remove the water and cut it. Fresh ginseng is cut off the stalk area, scraped off with a knife, and cut into 4cm length. I cut the ship and the night. Wash the barrel, wash it, remove the water and cut it to 5cm length. The red pepper shakes the banana cracker and slices it. Soak all the vegetables in a small amount of water.
4. Add the seasoning ingredients to the big bowl and mix (3) with vegetables and pine nuts.
5. Spread marbled seasoning one by one, bake in pan, put on a plate, sprinkle chopped dates on top, and then fill the center with a chopped onion.
Broadcasters' grilled marbled roast & sour leek Please refer to the recipes.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.