도다리쑥국
[재료]도다리 1마리, 무 200g, 대파 1대, 양파 큰 것 1/2개, 천연조미료 2T, 청주 1T,
다진마늘 1T, 멸치액젓 1T, 청양고추 슬라이스 1개분량, 쑥 100g
[과정]
1. 도다리는 비늘을 벗겨 깨끗이 씻은 뒤, 크기에 따라 2-4등분한 다음 옅은 소금물에 담가둔다.
2. 대파는 2cm폭으로 어슷썰기, 무는 사방 3cm정도 길이로 얇게 썰고, 양파는 1cm두께로 슬라이스한다.
3. 쑥은 질긴 줄기부분을 떼어내고 손질한 뒤 깨끗이 씻는다.
4. 끓는 물에 천연조미료를 풀어 끓이다가 청주, 다진마늘, 멸치액젓을 넣어 끓인다.
5. 청양고추 슬라이스를 넣고, 팔팔 끓을 때 도다리를 넣고 3분정도 끓이다
쑥을 넣어 살짝 끓인 다음 마무리 한다.
방송한 요리 도다리쑥국 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Mugwort
[Ingredients] One piece of ground, 200g of radish, 1 green onion, 1/2 onion big, 2T of natural seasoning, 1T of sake,
Chopped garlic 1T, anchovy sauce 1T, Cheongyang pepper slice 1 piece, 100g wormwood
[process]
1. Peel off the scales and wash them thoroughly, then divide them into 2-4 portions according to their size and soak them in pale salt water.
2. Cut the green onion 2cm wide and slice it 3cm long,
Onion slices 1cm thick.
3. Remove the stubborn stem parts of the mugwort, clean it and clean it.
4. Boil the boiled water and boil the natural seasoning, then add the sake, chopped garlic, and anchovy sauce.
5. Add Cheongyang red pepper slices, boil them for 3 minutes while boiling them.
Add mugwort, simmer and finish.
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