미역 쑥 수제비
재료 : 밀가루 1컵, 찬물 3/4컵, 쑥 1줌, 양파 1/2개, 미역 1/3컵, 대파 10cm,
국물용 멸치 10마리, 건새우 1/4컵, 다시마 1장, 물 5컵, 참치 액 1큰 술, 간장
1작은 술, 소금 1/2작은 술
만드는 법 :
1. 설탕, 식초를 넣어 설탕을 가볍게 녹이기
2. 고춧가루, 다진 파, 다진 마늘, 간장, 통깨, 참기름 넣고 골고루 섞어주기
3. 민들레 어린잎, 양파, 쑥을 넣어 가볍게 버무리기
4. 갈린 쑥에 밀가루, 소금을 넣고 반죽하기
5. 반죽을 비닐봉지에 넣고 30분 정도 숙성시키기
6. 끓인 육수에 썰어 둔 양파 넣기
7. 간장으로 색깔을 내고 참치 액, 소금으로 간 맞추기
8. 한입 크기로 썬 미역을 넣어주기
9. 끓는 육수에 수제비를 손으로 떼어 넣고 다진 마늘과 파 넣기
10. 수제비가 충분히 익을 때까지 끓이기
방송한 요리 미역 쑥 수제비 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Seaweed Mugwort
Ingredients: 1 cup of flour, 3/4 cup of cold water, 1 handful of wormwood, 1/2 onion, 1/3 cup of seaweed,
10 anchovy for soup, 1/4 cup of dried prawns, 1 kelp, 5 cups of water, 1 tbsp of tuna liquor, soy sauce
1 teaspoon, 1/2 teaspoon salt
how to make :
1. Add sugar and vinegar to lightly dissolve sugar
2. Mix red pepper powder, chopped green onion, chopped garlic, soy sauce, sesame oil, and sesame oil.
3. Put dandelion leaf, onion and mugwort lightly
4. Put the flour, salt and kneading in the garlic mugwort
5. Put the dough in a plastic bag and mature it for about 30 minutes.
6. Put onions sliced into boiled broth
7. Color with soy sauce and mix with tuna juice and salt
8. Put the seaweed into the bite size
9. Put handmade raisins into boiling broth and put in chopped garlic and parmesan
10. Brew until the juice is ripe
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