굴젓
재료
굴1kg,찹쌀죽1/2컵,고운고춧가루2/3컵,생강채 1큰술,마늘채 2큰술,파채 3큰술,소금 1/2컵
무 200g,배1/2개,밤 4개
담그는 법
1. 굴은 알이 작고 또렷또렷한 싱싱한 것을 고른다.
2. 1을 소금물에 살살 씻어 소쿠리에 건져 소금을 약간 뿌려 둔다.
3. 다시마물에 되직하게 찹쌀죽을 쑨다.
4. 3에 고운 고춧가루를 넣어 섞어준다.
5. 생강, 마늘, 파는 모두 곱게 채로 썬다.
6. 무와 배는 사방 1.5cm 크기로 납작하게 썰어서 준비한다.
7. 밤은 껍질을 벗겨 굵게 채 썬다.
8. 4와 5와 6을 넣고 소금을 넣어 고루 버무린다.
9. 색이 곱게 물들면 2의 손질한 굴을 넣고 살살 섞는다. 버무릴 때 으스러지지 않도록 조심한다.
10. 2~3일 동안 익히고 먹는 것이 좋으며 열흘을 넘기지 않고 먹는 것이 좋다.
방송한 요리 굴젓 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Tuna
material
1 kg of oysters, 1/2 cup of glutinous rice porridge, 2/3 cup of red pepper powder, 1 tablespoon of ginger, 2 tablespoons of garlic, 3 tablespoons of walnut, 1/2 cup of salt
No 200g, 1/2 pear, 4 chestnuts
How to dip
1. Oysters pick small, crisp and crisp eggs.
2. Rinse 1 with salt water, drain it into a colander, and sprinkle some salt.
3. I made glutinous rice to die again on the last thing.
4. Add 3 tablespoons of red pepper powder and mix.
5. Slice the ginger, garlic, and vegetables thoroughly.
6. Prepare radishes and pears sliced flat to the size of 1.5cm in each direction.
7. Peel the night off and bake it thickly.
8. Put 4, 5 and 6, add salt and stir well.
9. If the color is fine, add 2 groomed oysters and mix gently. Be careful not to crumble when you are buried.
10. It is good to eat and eat for 2 ~ 3 days, and it is better to eat without going over 10 days.
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