생강청 가자미조림
재료 : 가자미 4마리, 감자 8개, 양파 1개, 대파 1개, 청양고추 2개, 붉은 고추 1개
생강청조림장 : 생강청 1/3컵, 간장 1/3컵, 고운 고춧가루 2T, 청주 1/4컵, 다진 마늘 1T, 쌀뜨물2컵
1. 냄비에 2등분 한 감자와 세로로 자른 양파를 깔고 쌀뜨물 2컵을 부어 끓인다
2. 어느 정도 끓으면 칼집을 넣은 가자미를 올린다
3. 간장 1/3컵, 고운 고춧가루 2T, 청주 1/4컵, 생강청 1/3컵, 마늘 1T를 섞어 양념장을 만든다
4. 양념장을 얹고 중간 불에서 10분, 약한 불에서 30분 정도 졸인다
5. 대파와 홍고추를 올려 한소끔 더 끓여 완성한다
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Stewed ginger and blue flounder
Ingredients: 4 flounder, 8 potatoes, 1 onion, 1 green onion, 2 red pepper, 1 red pepper
Ginger blue stew: 1/3 cup of ginger juice, 1/3 cup of soy sauce, 2 tsp of red pepper powder, 1/4 cup of sake, 1 t of chopped garlic, 2 cup of rice
1. Sprinkle 2 potatoes and a vertical cut onion in a pan and pour 2 cups of rice sake.
2. If it boils to some extent, raise the flounder with the sheath
3. Make a sauce made from 1/3 cup of soy sauce, 2 t of red pepper powder, 1/4 cup of sake, 1/3 cup of ginger and 1 t of garlic
4. Place the sauce on top of the medium fire for 10 minutes, 30 minutes for a weak fire
5. Boil the green onions and red pepper and boil it for a little more.
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