동치미
재료 : 동치미무 5kg, 청갓 1단, 쪽파 1/2단, 양파 3개, 배 2개, 삭힌고추 30개, 대추 8알, 마늘 20쪽, 생강1쪽, 고추씨 1T, 생수 8L, 굵은 천일염 3컵 + 과일무
1. 동치미 무를 굵은 천일염 소금에 절인 후 무청과 함께 통에 담는다
2. 쪽파로 만 청갓과 배 2개, 양파 3개를 큼직하게 잘라 넣고 이틀간 숙성 시킨다
3. 물과 소금을 8:2 비율로 소금물을 만들어 붓고 밀봉한다
방송한 요리 동치미 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
#####################################
Dongchimi
Ingredients: 5kg of Dongchimi radish, 1 layer of green onion, half of side layer, 3 pieces of onion, 2 pieces of pear, 30 pieces of hot pepper, 8 pieces of jujube, 20 pieces of garlic, 1 side of ginger, 1T of red pepper, 8L of bottled water, Cup + Fruit
1. Pickled dongchimi radish with salt and then put it in a container
2. Only 2 sides of chunggat, pears, 2 onions, and cut into large pieces and aged two days
3. Brine and seal the salt and water with an 8: 2 ratio
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.