고추 깻잎 오징어튀김
[재료]
튀김반죽: 튀김가루 1.5C, 얼음물 1/2C, 깻잎다짐 5장분량, 적양파다짐 100g
껍질 벗긴 오징어 2마리, 청주 1/5C, 밀가루 1C, 튀김기름 적당량, 청양고추 다짐 1개분량, 라임 1개
소스: 카레가루 1T, 마요네즈 1.5T
소금 1/4t, 카레가루 1.5T
[과정]
1. 오징어는 1.5cm폭으로 썰어 청주를 뿌려 둔다.
2. 튀김반죽 재료를 모두 섞는다.
3. 1의 오징어에 밀가루를 묻힌 다음, 튀김반죽을 입힌다.
4. 달군 기름에 튀긴다.5. 카레 가루+마요네즈/ 카레 가루+소금을 넣고 섞어 소스를 만든다
5. 오징어 튀김을 체에 건져내 기름을 빼준 뒤, 청양고추 다짐을 뿌리고 세로로 4-6등분한 라임을 곁들여 낸다.
방송한 요리 고추 깻잎 오징어튀김 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
#####################################
Deep-fried squid with pepper leaves
[material]
Fried dough: frying powder 1.5C, ice water 1 / 2C, sesame leaf compaction 5 sheets, red onion compaction 100g
2 pieces of peeled squid, 1 / 5C of sake, 1C of flour, frying oil suitable amount, 1 piece of Cheongyang red pepper compote, 1 piece of lime
Sauce: curry powder 1T, mayonnaise 1.5T
Salt 1 / 4t, curry powder 1.5T
[process]
1. Cut squid into 1.5cm width and sprinkle sake.
2. Mix all of the fried dough ingredients.
3. Fill the squid with 1 flour and cover with deep-fried dough.
4. Fry in the moon oil. Add curry powder + mayonnaise / curry powder + salt and mix to make sauce
5. Squeeze the deep-fried squid into the sieve, remove the oil, sprinkle with Cheongyang red pepper, and serve with 4-6 portions of lime vertically.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.