양배추 영양말이 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2016년 6월 10일 방송한 요리 양배추 영양말이 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

양배추 영양말이

재료: 양배추 200g, 라이스페퍼 10장, 새우 20마리, 쌀국수 건면 1mm 40g, 빨강,노랑 파프리카 ½개씩

소스: 잘게 다진 홍고추⅓개, 잘게 다진 청양고추⅓개, 설탕 ½큰술,레몬즙 1큰술, 칠리소스 2큰술, 피시소스 1작은술

1. 양배추는 감자 칼로 채 썰어 물1컵 +설탕 1큰술, +식초2큰술+소금 1작은술에 10분간 담가둔다.

2. 파프리카는 7mm폭으로 채 썰고 쌀국수는 30분정도 찬물에 담가 두었다가 끓는 물에 10초정도 데쳐 찬물에 헹궈둔다.

3. 냄비에 물1컵과 청주1큰술을 넣고 끓어오르면 새우를 넣고 1분간 데쳐낸다.

4. 라이스페이퍼를 60도정도의 물에 5초간 담갔다가 건져 깔고 양배추, 새우, 파프리카, 삶은 쌀국수를 넣고 양쪽을 말아 접고 돌돌 말아 영양말이를 완성한다.

5. 소스 재료를 모두 넣고 섞어 곁들여 낸다. 시판용 스위트 칠리소스도 좋아요

방송한 요리 양배추 영양말이 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Cabbage nutrition horse

Ingredients: Cabbage 200g, Rice Pepper 10 pieces, Shrimp 20 pieces, Rice Noodle 1mm 40g, Red, Yellow paprika ½

Sauce: ⅓ of chopped red pepper, ⅓ of chopped red pepper, ⅓ of chopped red pepper, ½ tablespoons of sugar, 1 tablespoon of lemon juice, 2 tablespoons of chili sauce, 1 teaspoon of fish sauce 

1. Cut the cabbage with a potato knife, soak in 1 cup water + 1 tablespoon sugar, 2 tablespoons vinegar + 1 teaspoon salt for 10 minutes.

2. Paprika is cut into 7mm width and rice noodles are soaked in cold water for about 30 minutes, soak in boiling water for about 10 seconds and rinse in cold water.

3. Put 1 cup of water and 1 tablespoon of sake in a pan and add boiled shrimp and boil for 1 minute.

4. Rice paper is immersed in water at 60 degrees for 5 seconds, then dried, folded cabbage, shrimp, paprika and boiled rice noodles.

5. Add all the ingredients and mix. I also like the commercial sweet chili sauce.

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