냉이밥
[재료] 손질한 냉이, 쌀, 찹쌀, 달래간장
[달래간장] 바지락살, 바지락삶은물, 달래, 홍고추, 간장, 참기름, 통깨, 다진마늘
1. 쌀과 찹쌀을 섞어 씻은 후 30분간 불린다. 채반에 받쳐 물기를 제거한다.
2. 냉이는 살짝 데친 후 물기를 꼭 짜서 준비한다.
3. 냄비나 압력솥에 (1)의 밥을 짓는다. 뜸들일 때 (2)의 데친 냉이를 위에 얹어 마저 뜸을 들인다.
4. 달래간장을 곁들여 먹는다.
방송한 요리 냉이밥 레시피를 참고하세요..
#####################################
Cold rice
[Ingredients] Dried coconut, rice, glutinous rice, soy sauce
[Soy sauce] soy sauce, clam, boiled water, soothing, red pepper, soy sauce, sesame oil, sesame, chopped garlic
1. Rinse with glutinous rice and wash for 30 minutes. It is supported by a teabag to remove the water.
2. Prepared by squeezing the water slightly after boiling cold.
3. Cook rice in pan or autoclave (1). When you are on the steamer (2), put the steamer on the top of the steamer.
4. Serve with soy sauce.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.