시금치뚝불고기
준비물 : 미니 전골기 형태의 뚝배기 필요함
재료: 시금치1/2단, 불고기감300g, 당근1/6개, 표고버섯3잎, 양파½개, 대파1/5대, 참기름1/2큰술, 불린 당면50g
불고기 양념: 간장5큰술, 다진마늘1큰술, 배즙4큰술, 설탕1큰술, 올리고당3큰술, 후추 조금, 참기름1/2큰술, 물1컵
만들기
1 불고기감은 종이타올이나 깨끗한 면포에 올려 핏물을 제거한다.
2 시금치는 밑동을 제거한 다음 씻어서 5cm로 썰고, 양파와 당근, 버섯은 채를 썰고, 대파는 어슷하게 썰어둔다.
3 믹싱볼에 불고기 양념을 만들어서 1의 불고기를 넣어서 재운다.
4 달군 팬에 3의 고기를 넣어서 볶다가 시금치를 제외한 채소, 당면를 넣어서 한 번 더 볶은 다음 뚝배기에 담아낸다.
5 4의 뚝배기에 불고기를 넣고 가열한 다음 시금치 올려서 낸다.
방송한 요리 시금치뚝불고기 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Spinach bulgogi
Materials needed: pots in the form of mini pots needed
Ingredients: 1/2 spinach spinach, 300g roasted meat, 1/6 carrot, 3 shiitake mushrooms, 1/2 onion, 1/5 large pieces, 1/2 sesame oil, 50 g
Bulgogi seasoning: 5 tablespoons soy sauce, 1 tablespoon chopped garlic, 4 tablespoons of juice, 1 tablespoon sugar, 3 tablespoons of oligosaccharide, a little bit of pepper, 1/2 tablespoon sesame oil, 1 cup of water
to make
1 Remove roasted meat by putting on a paper towel or clean cotton cloth.
2 Remove the spinach, wash it, cut it to 5cm, cut onions, carrots and mushrooms, and chop the green onion.
3 Make a bulgogi sauce on a mixing ball and add 1 bulgogi to it.
Add 3 meats of meat to a 4 month old pan and fry. Add the vegetable except the spinach, the fermented milk, roast one more time, and put it in a pot.
5 Put the roasted meat in a pot of 4, heat it, and then raise the spinach.
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