고구마 줄기 김치
재료
고구마줄기 1단,부추 한줌
양 념:다시마풀국 1컵,간고추3T,고춧가루1/3컵,다진 청양고추1T,다진 마늘2T,생강1t 양파즙3T,사과즙2T,멸치젓 2T,새우젓1T,멸치가루2t
만드는 법
1.고구마순은 잎을 따고 소금에 살짝 절여 7~8cm 길이로 껍질을 깐다.
2.껍질을 깐 고구마순은 끓는 물에 데쳐 소금에 절여
부드럽게 주물러 놓는다.
3.부추는 먹기 좋은 크기로 자른다.
4.다시마 육수에 찹쌀가루를 넣어 풀을 쑨다.
5.건고추는 1cm 길이로 잘라 간다.
6.청양고추는 굵게 다지고 양파와 사과는 갈아 놓는다.
7.멸치는 머리와 내장을 제거하고 굵게 다진다.
8.분량의 양념재료를 섞어 놓는다.
9.준비된 고구마순에 에 분량의 양념을 넣고 골고루 버무린다.
방송한 요리 고구마 줄기 김치 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Sweet potato stem kimchi
material
Sweet potato stem 1, lean
1 cup of chestnut kelp, 3T of red pepper, 1/3 cup of chili powder, 1T of chopped red pepper, 1T of chopped garlic, 2T of ginger, 1t of onion juice, 3T of apple juice, 2T of anchovies, 2T of anchovies, 1T of anchovy powder
how to make
1. Pick sweet potatoes and cut them in salt and peel them 7 ~ 8cm long.
2. Sweet potato sprout peeled in boiling water and salted in salt
Gently rub it.
3. Cut the leek in a good size to eat.
4. Put the glutinous rice flour into the kelp soup.
5. Chili peppers are cut into 1cm length.
6. Cheongyang red pepper is thick and onions and apples are grinded.
7. Anchovy removes head and intestines and thickens.
8. Mix the amount of seasoning ingredients.
9. Add the amount of seasoning to the prepared sweet potatoes and mix them evenly.
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