쪽파 꽈리고추 물김치
재료
쪽파 1단,꽈리고추 100g
양 념:다시마풀국 1/2컵,고춧가루 2/3컵,마늘1T,새우가루 2T, 감미료 약간,멸치액젓1/2컵 홍고추3개
국물:다시마육수 4컵,배,양파즙 1컵,액젓 4T,마늘 약간,풀국1T, 감미료 약간,고춧가루 3T
만드는 법
1.파는 기장이 짧고 밑둥이 둥근 것으로 준비한다.
2.깨끗하게 다듬어 씻은 다음 물기를 제거하고 머리부분에 멸치액젓을 뿌려준다.
3.꽈리고추는 꼭지를 제거하고 꼭지 부분을 살짝 잘라내어 멸치액젓을 조금 넣고 버무려놓는다.
4.홍고추는 어슷썬다.
5.다시마 육수에 풀국을 쑨다.
6.말린 새우는 거칠게 다지고 배와 양파는 갈아 즙을 짠다.
7.다시마 풀국에 분량의 양념을 골고루 섞어준다.
8.멸치젓을 뿌려놓은 파와 꽈리고추에 섞어놓은 양념을 넣고 골고루 버무린다.
9.쪽파를 3~4가닥씩 묶어 단지에 담고 김치국물을 만들어 버무려 놓은 파와 꽈리고추에 부어준다
방송한 요리 쪽파 꽈리고추 물김치 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Chopped red pepper
material
One side of the side, 100g of chili pepper
Condiments: 1/2 cup of seaweed paste, 2/3 cup of red pepper powder, 1T of garlic, 2T of shrimp powder, 1/2 of sweetener, 1/2 cup of red pepper anchovy
Broth: 4 cups of tallow seaweed, 1 cup of onions, 1 cup of onion juice, 4T of fish sauce, garlic, 1T of starch, some sweeteners, red pepper 3T
how to make
1. Prepare the short digits and round the base.
2. Clean and clean, then remove the water and sprinkle anchovy sauce on the head.
3. Remove the nipple, remove the nipple, cut off the nipple slightly, put a little bit of anchovy sauce.
4. Red pepper cuts off eccentrically.
5. I put on a tuna kelp.
6. Dried shrimps are roughly chopped, and pears and onions are squeezed.
7. Mix a small amount of seasoning evenly over the kelp seeds.
8. Put the sauce mixed with the salted anchovy sauce and chili pepper and mix them evenly.
9. Bundle 3 ~ 4 strands of chicken wings and put them in a jar and pour kimchi broth into the batter and chili pepper.
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