총각무 간장김치
재료
총각무 2단,청고추30개,홍고추10개,건고추간것1/2컵
육수:물4L,무1/4개,북어대가리 1개,청양고추50g,양파1/2개,다시마30g,대파1대,생강50g, 마늘50g,디포리50g,고추씨 100g
김치국물:육수 3L,국간장2컵,진간장1컵,발효액2컵
만드는 법
1.총각무는 깨끗하게 손질하여 씻은 후 물8:소금 1의 분량으로 소금물을 풀어 2~3시간 부드럽게 절인다.
2.절여진 무를 깨끗이 칼집을 낸 다음 잎을 묶는다.
3.건고추는 확독에 거칠게 빻아 준비한다.
4.육수는 부재료를 넣고 40분 정도 끓여 준비한다.
5.준비한 육수에 국간장, 진간장, 발효액을 섞어 김치국물을 만든다.
6.총각무를 용기 바닥에 깔고 갈아 놓은 청.홍고추를 통으로 넣고 건고추 간 것을 위에 뿌리고 김치국물을 잘박하게 부어준다
방송한 요리 총각무 간장김치 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
#####################################
Safflower sauce kimchi
material
2 hunters, 30 chili peppers, 10 red peppers, 1/2 cup
Seaweed: 4L of water, 1/4 of radish, 1 head of Cilantro pepper, 50g of onion, 30g of kelp, 1 ginger, 50g of ginger, 50g of garlic, 50g of red pepper, 100g of red pepper
Kimchi broth: 3L of broth, 2 cups of soy sauce, 1 cup of soy sauce, 2 cups of fermented broth
how to make
1. Clean and clean the gangster horseshoe cleanly, then wash with salt water 8: salt 1, gently marinate for 2-3 hours.
2. Bring out the sheath and clean the sheath and tie the leaves together.
3. Chili pepper is roughly grinded in a confection.
4. Boil the soup for about 40 minutes.
5. Prepare soup made from soup made from soy sauce, soy sauce, and fermented milk.
6. Put the blue and red pepper grounded on the bottom of the container and put the whole red pepper on top and pour Kimchi broth well.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.