애호박곤약닭찜 레시피 ( 요리법, 만들기 )

MBC 기분좋은날 2015년 3월 17일 방송한 요리 애호박곤약닭찜 레시피 ( 요리법, 만들기 )를 간단히 소개합니다.

애호박곤약닭찜

[재료] 닭 1마리, 고운소금 1/2t, 후춧가루 약간, 청주 1T, 참기름 1t, 간장 2T, 고춧가루 2T

[부재료] 감자 200g, 당근 1개, 애호박 1/2개, 양송이 버섯 5개, 밤 5개, 곤약 100g, 고추 말린 것 2개

[양념장] 고추장 1T, 고춧가루 2T, 간장 1T, 설탕 1/2T, 마늘 다짐 1/2T, 후춧가루 약간, 식용유 적당량

1. 손질된 닭은 준비하여 뼈를 발라내고 살만 준비한다.

2. (1)의 닭에 청주, 고운소금, 후춧가루, 참기름, 간장, 고춧가루를 넣고 버무려 놓는다.

3. 분량의 양념장을 섞어둔다.

4. 닭고기 밑간해 놓은 것을 (3)의 양념장에 버무려 2시가 정도 잰다. (시간이 없을 때는 팬에 슬쩍 구워 국물에 넣고 끓이면 간이 잘 벤다.)

5. 닭 뼈는 냄비에 담고 물을 넉넉히 부어 푹 삶아 육수를 낸다.

6. 감자는 껍질을 벗기고 큼직하게 썰어 모서리를 다듬은 뒤 냄비에 담아 물을 자작하게 붓는다. 소금을 넣어 반만 익힌다.

7. 당근은 껍질을 벗기고 큼직하게 썰어 모서리를 다듬은 다음 끓는 물에 소금을 넣어 슬쩍 삶아 건진다.

8. 애호박은 사방 2cm 크기로 썰고 양송이버섯은 밑동을 잘라내고 큰 것은 길이로 반 자른다. 각각 끓는 물에 소금을 약간 넣고 슬쩍 데쳐 건진다.

9. 밤은 큰 것은 반 자르고 고추 말은 것은 3~4등분 해 씨를 털어낸다.

10. 곤약은 사방 2cm 크기로 썰고 끓는 물에 살짝 데쳐 헹군다.

11. 냄비에 (5)의 닭 육수를 붓는다. 반쯤 익은 감지를 넣어 푹 삶아지면 고추 말린 것, 재운 닭고기, 곤약, 당근, 밤, 애호박, 양송이 버섯 순으로 넣고 끓인다. 너무 조리면 고기가 뻣뻣해지므로 익히기만 한다.

방송한 요리 애호박곤약닭찜  레시피를 참고하세요..

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Zucchini konjac chicken steak

[Ingredients] 1 chicken, 1 / 2t salt, some black pepper, 1T of Cheongju, 1t of sesame oil, 2T of soy sauce, 2T of red pepper powder

[Substitute] 200g potatoes, 1 carrot, 1/2 zucchini, 5 mushrooms, 5 chestnuts, 100g of konjac, 2 dried red peppers

[Marinade] Red pepper paste 1T, red pepper powder 2T, soy sauce 1T, sugar 1 / 2T, garlic compaction 1 / 2T, a little pepper powder, edible oil Appropriate amount

1. Prepared chickens are prepared to bones and prepare to live.

2. Add chicken, fine salt, pepper, sesame oil, soy sauce, and red pepper to the chicken in (1).

3. Mix the amount of sauce.

4. We put thing which we put on chicken meat to sauce of (3) and we weigh about two o'clock. (If you do not have time, bake a pan and put it in broth.

5. Chicken bones are poured in a pan and poured in plenty of water to boil the broth.

6. Peel the potatoes and crush them over the edges and pour them into the pan and pour the water. Add salt and cook for half.

7. Peel the carrots and slice them over the corners, and then boil the water with salt and pour it.

8. Cut the zucchini 2cm in size and cut the base of mushroom mushroom and cut the big one into length. Put a little salt in boiling water and peel it off.

9. At night, the big one is cut in half, and the red pepper is shredding three to four times.

10. Cut the konnyaku 2cm in size and rinse boiling water slightly.

11. Pour (5) chicken broth into the pan. Put the half-ripe detection and boil well, chili dry thing, fortune chicken, konjac, carrots, chestnuts, zucchini, mushrooms and boil in order. If cooked too much, the meat becomes stiff, so it only learns.

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