새우연근만두
[재료] 연근(120g), 새우(120g), 모차렐라 치즈(60g), 만두피(10장), 소금(1/2t), 설탕(1T), 후춧가루(약간), 청주(1T), 맛간장(1/2t), 참기름(적당량), 녹말가루(2/3T), 다진 파
1. 연근(120g)은 곱게 다진다
2. 끓는 물에 식초를 넣고 연근을 30초~1분가량 데쳐준다
3. 데친 연근은 체에 밭쳐 물기를 뺀 뒤 한 김 식힌다
4. 다진 새우에 청주, 후춧가루, 맛간장, 설탕을 넣고 밑간을 한다
5. 녹말가루, 데친 연근, 참기름을 넣고 잘 섞는다
6. 모차렐라 치즈, 다진 대파를 넣고 잘 섞어 만두소를 만든다
7. 만두피에 만두소를 얹고 물을 발라 주름을 잡아가며 빚는다
8. 달군 팬에 올리브유를 두른 후 연근만두를 굽는다.
9. 뜨거운 물을 부은 후 뚜껑을 덮어 중 불에서 굽는다
10. 연근만두를 그릇에 담는다
방송한 요리 새우연근만두 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Shrimp
Ingredients: Lotus root (120g), shrimp (120g), mozzarella cheese (60g), dandelion (10), salt (1 / 2t), sugar (1T), black pepper 1 / 2t), sesame oil (suitable amount), starch powder (2 / 3T)
1. Lotus root (120g) is finely chopped
2. Add vinegar to the boiling water and heat the lotus root for 30 seconds ~ 1 minute
3. Roasted lotus root on the sieve, remove the water and then cool down
4. Add the sake, black pepper, soy sauce, and sugar to the chopped shrimp.
5. Add starch powder, poached lotus root, sesame oil and mix well
6. Add mozzarella cheese and chopped green onions to make dumplings.
7. Put the dumplings on the dumplings and water them to form the wrinkles.
8. Put olive oil on the pan and bake the lotus root dumplings.
9. After pouring the hot water, cover it and bake it in the fire.
10. Put the lotus root dumplings in a bowl.
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