청포묵국
재료 : 청포묵 1모 무100g 쇠고기(치맛살양지)300g 달걀1개 대파1대 국간장1큰술, 다진 마늘1작은술 청주1큰술 소금 후춧가루 약간씩 생수5컵
1. 청포묵은 사방 1cm 크기로 썬다.
2. 무는 사방 3cm 크기로 납작하게 썬다.
3. 쇠고기는 치맛살 양지 부위로 잘게 채 썰어 칼등으로 자근자근 다져 고기를 부드럽게 한다.
4. 냄비에 다진 마늘과 청주 국간장 후춧가루를 넣고 무와 쇠고기를 넣어 볶는다.
5. 충분하게 고기가 볶아지면 생수를 붓고 끓인다.
6. 무와 고기에서 국물이 충분하게 우러나면 청포묵 썬 것을 넣고 한소끔 끓인다.
7. 대파는 송송 잘게 썰어 달걀을 깨뜨려 알 끈을 제거하고 함께 잘 푼다.
8. 6의 국물에 대파 넣은 달걀로 줄알을 치고 소금으로 간을 맞춰 그릇에 담아낸다.
방송한 요리 청포묵국 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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CheongPookMook
Ingredients: Cheongpokmul 1 mug 100g Beef (crispy saury) 300g Egg 1 Daega 1 large soy sauce 1 tablespoon chopped garlic 1 teaspoon sake 1 tablespoon salt pepper slightly 5 bottles of water
1. Cheongpoguk is cut into 1cm size.
2. Cut the bouillon flat to 3cm size.
3. Beef is chopped into small portions of the cheongsam, and it is softened by the knife.
4. Put chopped garlic and chopped soy sauce soup in a pan and put radish and beef in it.
5. Pour enough water and boil when the meat is roasted.
6. If the soup is enough in the radish and meat, add the sunflower seeds and boil it.
7. Cut the eggs into small pieces and cut them into small pieces.
8. Shake the egg with the egg in the broth of 6 and put it into the bowl with the salt.
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