두부 스테이크 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 5월 26일 방송한 요리 두부 스테이크 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

두부스테이크

[재료] 두부 1모, 전분 1/2C, 표고버섯 3개, 데친 느타리버섯 100g, 팽이버섯 80g, 다진 마늘 50g, 실파 2대, 올리브유 적당량, 맛간장 1/3C, 생수 1/2C, 물전분 3T, 후추 적당량, 참기름 적당량

1. 두부는 0.7cm 두께로 길쭉하게 썰어 물기를 빼 둔다.

2. (1)의 두부에 소금, 후추로 간하고 다진 마늘을 묻혀 전분을 입힌다.

3. 기름두른 팬에 (2)의 두부를 노릇하게 구워낸다.

4. 표고버섯은 채 썰고, 팽이버섯은 밑동을 손질하고, 통마늘은 슬라이스 해 둔다.

5. 달군 팬에 올리브유를 두르고 마늘을 넣어 볶는다.

6. 마늘 향이 우러나면, 표고버섯, 데친 느타리버섯을 넣어 볶다가 맛간장, 후추를 넣는다.

7. 팽이버섯, 분량의 물을 넣고 끓이다가 기호에 따라 참기름을 넣는다.

8. 물 전분을 넣어 걸쭉하게 농도를 맞춘다.

9. 노릇하게 구워 둔 두부에 완성 된 소스를 끼얹는다.

10. 잘게 썬 실파를 뿌려 낸다.

방송한 요리 두부 스테이크 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Tofu steak

[Ingredients] 1 part of tofu, 1 / 2C of starch, 3 pieces of shiitake mushroom, 100g of oyster mushroom, 80g of top mushroom, 50g of minced garlic, 2 pieces of starch, olive oil suitable amount, 1 / 3C of taste soy sauce 1 / 2C, 3T, pepper Appropriate amount, Sesame oil Appropriate amount

1. Cut the tofu to a thickness of 0.7cm long and drain it.

2. Add salt and pepper to the tofu of (1) and add garlic to cover with starch.

3. Bake the tofu (2) in a pan with oil.

4. Shiitake mushrooms are shredded, top mushrooms are trimmed, and whole-grain slices are kept.

5. Put the olive oil in the pan and add garlic and fry.

6. When garlic flavor comes out, put shiitake mushroom, poached mushroom and fry, and add flavor soy sauce, pepper.

7. Top mushrooms, add a small amount of water to boil, then add sesame oil according to your preference.

8. Add the water starch to make it thicker.

9. Sprinkle the finished sauce over the tofu that has been baked.

10. Sprinkle finely chopped seeds.

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