늙은 호박 김치
재료 : 늙은호박 1/2개 무청 300g 굵은소금 1컵
(양념장) 황석어젓 3큰술, 새우젓 1큰술, 고춧가루 1컵, 다진 마늘 2큰술, 다진 생강 1/2작은술,
미나리100g, 쪽파 15대, 밀가루풀 1/2컵, 생수 1/2컵
1. 늙은 호박은 껍질을 대강 벗기고 씨를 뺀 후에 적당한 크기로 썬다.
2. 씻은 무청은 물기를 털고 볼에 늙은 호박과 무청을 넣고 굵은 소금을 뿌려서 1시간 이상 절인다.
3. 절인 무청과 늙은 호박은 물에 헹궈 건지고 물기를 뺀다.
4. 황석어젓 새우젓 고춧가루 밀가루 풀 생수를 붓고 잘 섞어 양념의 색을 낸 후, 마늘 생강을 넣어 잘 섞어 양념한다.
5. 미나리 쪽파는 씻어 4cm 길이로 썬다.
6. 4에 늙은 호박과 무청을 넣고 버무린 후, 미나리 쪽파를 넣어 버무려 맛을 내고 김치를 익힌다.
7. 5~6일 정도 익힌 김치는 건져 된장을 조금 푼 고기국물에 넣어 잘박하게 찌개를 만들어 먹는다.
방송한 요리 늙은 호박 김치 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Old pumpkin kimchi
Ingredients: 1/2 of old pumpkin 300g of grated salt 1 cup of coarse salt
(Sauce) 3 tablespoons of garlic, 1 tablespoon of shrimp, 1 cup of red pepper powder, 2 tablespoons of chopped garlic, 1/2 teaspoon of chopped ginger,
Buttercup 100g, 15 sides, 1 1/2 cup flour, 1/2 cup water
1. Old pumpkin roughly strips the skin, pulls the seeds out and cuts them to the appropriate size.
2. The washed Wuqing wipes off the water, puts the old pumpkin and wuqing in the bowl, and sprinkles coarse salt for at least one hour.
3. Pickled pumpkin and old pumpkin are rinsed in water and drained.
4. Hwangseokkaji Shrimp red pepper powder Pour whole water of wheat flour and mix well, color the seasoning, put garlic ginger and season well.
5. Wash and cut 4 cm long.
6. Put the old pumpkin and wuchu in 4, put in the buttercup, and taste the kimchi.
7. Kimchi, which has been cooked for 5 ~ 6 days, is prepared and put in miso soup to make miso soup.
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