은행 늙은 호박찜
재료 : 늙은 호박 한 통, 찹쌀 1봉지, 은행 20알, 호두 10알, 잣 2큰술 대추 한주먹, 밤 한주먹,
꿀 또는 올리고당, 약재우린물(보음생신육수) - 필수 아님
(약재 육수 재료) 숙지황, 적하수오, 볶은 황정(둥글레), 백합, 만삼(더덕 대체 가능),
율무, 생강, 곡아 (여주, 오이, 참외 등으로 대체 가능)
1. 늙은 호박 손질, 속을 잘 파고 꼭지 부분은 뚜껑으로 만든다.
2. 약재 우린 물을 사용할 경우 약재 물로 밥 짓기
3. 호박 속에 밥과 견과류 재료(대추는 슬라이스로 썰고, 밤은 껍질을 벗겨 준비)를 다 넣고 꼭지로 뚜껑을 덮는다.
4. 호박을 찜기에 올리고 중불에서 호박이 익을 때까지 1시간 이상 찐다.
방송한 요리 은행 늙은 호박찜 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Bank of steamed pumpkin
Ingredients: a bag of old pumpkin, a bag of glutinous rice, 20 eggs in a bank, 10 eggs of walnuts, 2 tablespoons of pine nuts,
Honey or Oligosaccharide, Medicinal Drugs We Water (Vital Sauce) - Not Required
(Medicinal raw materials) Sukjunghwang, Red Sewer, Roasted Hwangjeong (roundworm), Lily, Mancham (substitution of doduk),
Yulmu, ginger, rosewood (can be replaced with yuzu, cucumber, melon, etc.)
1. Care for the old pumpkin, dig inside well, and make the lid part of the nipple.
2. Medicinal materials We use rice to make water with medicinal water.
3. Put the rice and nuts in the pumpkin (sliced jujube slices and peeled the night) and cover with a nipple.
4. Put the pumpkin on the steamer and steam the pumpkin for at least 1 hour until the pumpkin is ripe.
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