레몬청 생선 스테이크
재료 : 우럭 1마리(600g), 마늘튀김 50g, 튀김기름 2컵, 녹말가루 1/2컵, 쌀가루 1/4컵, 소금, 후춧가루 약간씩
(레몬청 스테이크 소스) 레몬청 건지 50g, 레몬청 5큰술, 토마토 3개, 양파 1/2개, 대파 1/2대, 간장 1큰술, 생수 1컵, 올리브유 2큰술
1. 레몬청을 담은 후에 건지와 레몬청을 각각 건져 놓는다.
2. 토마토는 십자로 칼집 넣어 직화로 불에 구워 껍질 벗겨 다진다. 양파와 대파도 잘게 다진다.
3. 냄비에 올리브유를 두르고 다진 양파와 대파 토마토를 넣어 익혀지면 레몬청 건지와 레몬청을 넣고 간장 생수를 붓고 끓인다. 걸쭉한 상태로 소스가 만들어지면 불에서 내린다.
4. 우럭은 비늘을 손질해서 칼집을 넣은 후에 소금과 후춧가루로 밑간하여 녹말가루와 쌀가루를 고루 옷을 입힌다.
5. 마늘은 얄팍하게 슬라이스 후 우럭을 튀길 기름에 먼저 노릇하게 튀겨내고 바로 우럭을 튀긴다.
6. 접시에 레몬청 스테이크 소스를 붓고 그 위에 바삭하게 튀겨낸 우럭을 얹고 마늘칩을 뿌린다
#####################################
Lemon Cheese Fish Steak
Ingredients: 1 quail (600g), fried garlic 50g, 2 cups of fried oil, 1/2 cup of starch powder, 1/4 cup of rice flour, salt, pepper slightly
(Lemon zucchini steak sauce) 50g of lemon zucchini, 5 tablespoons of lemon juice, 3 tomatoes, 1/2 onion, 1/2 tuna, 1 tablespoon soy sauce, 1 cup of water, 2 tablespoons of olive oil
1. After filling the lemon juice, let dry juice and lemon juice dry.
2. Tomatoes are put into a sheath with a cross, baked in a fire, and peeled. Chop onions and onions.
3. Put olive oil in a pan and add chopped onion and green onion tomatoes. Add the lemon zelkin and lemon zucchini and boil the soy sauce water. When the sauce is made in a thick state, it is removed from the fire.
4. Scale the scales, put the sheath, salt and pepper powder, and put the starch powder and rice flour dressed.
5. Slice the garlic thinly, then fry the oil first, then fry the beef.
6. Pour the lemon zucchini steak into the plate and sprinkle garlic chips on top of the crispy fried steak.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.