레몬청
재료 : 레몬 20개(3kg), 흰 설탕 3kg, 올리고당 300g, 베이킹소다 2큰술, 굵은 소금 4큰술, 유리 용기
1. 레몬은 베이킹소다를 넣어 문질러 가면서 씻는다.
2. 1의 레몬을 굵은 소금에 굴려 문질러가면서 씻어 물기를 제거한다.
3. 끓는 물에 2의 레몬을 살짝 데쳐 찬물에 헹궈 물기를 닦는다.
4. 도마에 레몬을 올려 얄팍하게 슬라이스해서 씨를 모두 뺀다.
5. 볼에 레몬과 설탕 올리고당을 켜켜로 뿌려 1시간 정도 두면 설탕이 녹게 되면서 레몬즙이 우러난다
6. 열탕 소독한 병에 5의 레몬청을 담고 밀봉해서 냉장 보관하여 5일 후부터 음료, 소스, 드레싱 등으로 활용한다.
방송한 요리 레몬청 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Lemon blue
Ingredients: 20 lemon (3kg), 3kg of white sugar, 300g of oligosaccharide, 2 tablespoons of baking soda, 4 tablespoons of coarse salt, glass container
1. Put lemon in baking soda and rub it while rubbing.
2. Rinse 1 of lemon in coarse salt, rub it while rubbing, and remove the water.
3. Heat 2 small lemon in boiling water, rinse in cold water and wipe dry.
4. Slice the lemon on the chopping board and subtract all the seeds.
5. Lemon and sugar in the bowl Sprinkle with oligo sugar, put it for about an hour, the sugar melts and lemon juice comes out.
6. Store 5 bottles of lemon juice in a hot-water disinfection bottle, store it in the refrigerator, and use it for drinks, sauces, dressings, etc. after 5 days.
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