아귀찜 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)

MBC 기분좋은날 2015년 11월 11일 방송한 요리 아귀찜 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 간단히 소개합니다.

아귀찜

[재료] 아귀 1마리, 미더덕 400g, 콩나물 300g, 미나리 1단, 소금 적당량, 고사리, 대파, 들깨가루, 들기름 적당량

[녹말물] 녹말 2T, 물 1컵

[양념장] 다진마늘 2T, 다진 생강 1T, 고춧가루 4T, 진간장 3T, 소금 적당량, 깨소금 2T

1. 아귀는 싱싱한 것을 선택 해 소금을 뿌려 20분 두었다가 입 부분을 잘라낸다. 입 부분을 벌린 뒤 손을 넣고 내장을 끄집어내 말끔하게 손질한다.

2. 아귀는 지느러미를 잘라내고 연한 소금물에 여러 번 씻어 내장찌꺼기와 기름을 깨끗이 제거한다.

3. 미더덕은 심심한 소금물에 흔들어 씻은 뒤 꼬챙이로 구멍을 내 간이 고루 배도록 한다.

4. 콩나물은 줄기가 통통하고 조금 억센 것으로 준비한 뒤, 대가리와 꼬리를 떼고 씻어 물기를 뺀다. 미나리는 잎을 뗀 후 줄기만 다듬고 씻어 7cm 길이로 썰고, 고사리는 먹기 좋은 크기로, 대파는 어슷썬다.

5. 볼에 분량의 양념장 재료를 넣고 고루 섞어 놓는다.

6. 냄비에 아귀를 넣고 아귀가 잠기도록 물을 부어 한소끔 끓인 다음, 국물을 조금만 남기고 모두 따라 버린다.

7. (6)의 아귀에 양념장을 고루 끼얹어 섞은 뒤, 미더덕과 콩나물, 불린 고사리, 대파, 미나리를 얹고 녹말물을 끼얹어 뚜껑을 덮어 끓인다. 아귀와 재료가 적당히 익으면 고루 섞고 국물이 걸쭉해지면 들기름, 참기름, 들깨가루를 얹어 낸다.


방송한 요리 아귀찜 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Ajojimjur

[Ingredients] One grain of angel, 400g of fermented bean sprouts, 300g of bean sprouts, 1 layer of parsley, salt, suitable amount, fern, green onion, perilla powder, perilla oil

[Starch] Starch 2T, 1 cup of water

[Marinade] Chopped garlic 2T, chopped ginger 1T, red pepper powder 4T, soy sauce 3T, salt suitable amount, sesame seed 2T

1. Pick a fresh eggplant and sprinkle with salt for 20 minutes. Open your mouth and put your hands in, pull out the gut, and clean it gently.

2. Cut the dorsal fins and wash them several times with a little salt water to remove the built-up debris and oil.

3. Thoroughly wash the throat with brisk salt water and then pour the hole through the skewer.

4. Prepare bean sprouts with plump stems and a little rough, then remove head and tail and wash and drain. After removing the leaves, the buttercups are trimmed, washed, cut into 7cm length, and the fern is eaten in a size that is easy to eat.

5. Put a small amount of sauce seasoning ingredients in the bowl and mix.

6. Put the egg in the pan, pour water to immerse the crab, and then boil it slightly, then leave a little soup and throw it all away.

7. Mix the sauce (6) with sauce and mix well. Then, put the starch, bean sprouts, ferns, green onion, and buttercups on top and put the starch water over it and cover it. When the rice and the ingredients are ripe enough, they are evenly mixed. When the soup becomes thick, they are topped with perilla oil, sesame oil, and perilla powder.

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