갈비청국장찌개
[재료] LA갈비 4토막, 두부 1/4모, 김치 1/4포기, 모시조개 4개, 대파 1뿌리, 청홍고추 2개씩, 고춧가루 1/2T, 다진 마늘 1T, 청국장 1/3C, 소금, 후춧가루 적당량, 물 8컵
1. 갈비는 기름을 떼고 물에 담근다. 갈비는 기름을 떼어내고 핏물이 충분히 빠지도록 찬물에 1시간 이상 담가둔다.
2. 조개는 소금을 뿌려 문질러 씻은 뒤, 소금물에 담가 해감 시킨다.
3. 깊이가 있는 냄비에 (1)의 갈비를 넣고 물을 부어 뽀얀 국물이 우러나도록 약불에서 푹 끓인다.
4. 김치는 송송 썰고, 두부는 도톰하게 썬다. 홍고추, 풋고추와 대파는 어슷썬다.
5. 고기맛이 충분히 우러난 (3)의 국물에 김치를 넣고 끓이다가 청국장을 푼다. 국물이 끓으면 (4)의 두부를 넣고 고춧가루와 고추를 넣어 얼큰한 맛을 낸다. 다진마늘과 대파를 넣고 소금과 후추로 간한다.
방송한 요리 갈비청국장찌개 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
#####################################
Beef stew with chives
[Ingredients] Ingredients: LA Ribs 4 slices, 1/4 cups of tofu, 1/4 cup of kimchi, 4 clams of roe, 1 roots of green onion, 2 red peppers, red pepper 1 / 2T, chopped garlic 1T, chungkukjang 1 / 3C, Chili pepper proper amount, 8 cups of water
1. The ribs take off the oil and soak it in water. The ribs take off the oil and immerse in cold water for at least one hour so that the blood is enough to get rid of the blood.
2. Wash the shell with salt, rub it, and soak it in salt water.
3. Put the ribs of (1) into a deep pan and pour water over it and boil it thoroughly from the rice pudding to bring out the immaculate broth.
4. Cut the kimchi and cut the tofu. Red pepper, green pepper and green onions slice.
5. Put kimchi in broth of meat (3) which is full of meat flavor, boil and then let go of chonggukjang. When the broth is boiled, put the tofu in (4) and add red pepper and pepper to taste it. Add chopped garlic and green onion, and salt and pepper.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.