김치굴국
[재료] 김치 1/4포기, 굴 1C, 홍고추 1개, 대파 1대, 다진 마늘1T, 고춧가루 1T, 소금, 후춧가루 약간, 멸치육수(멸치 15마리, 물 7C)
1. 굴은 껍데기를 골라내고 연한 소금물에 살살 흔들며 헹군다.
2. 김치는 신맛이 도는 것으로 준비하여 소를 털어내고 1.5cm폭으로 송송 썬다. 대파는 어슷썰고, 홍고추는 어슷썬 뒤, 씨를 털어낸다.
3. 멸치육수에 (2)의 김치를 넣고 시원한 맛이 우러나도록 뚜껑을 덮어 팔팔 끓인다.
4. 국물이 팔팔 끓어오르면서 시원하게 김치 익는 냄새가 나면 (1)의 손질한 굴을 넣고 우르르 끓인다.
5. 국물이 끓으면서 굴이 익으면 다진 마늘, 고춧가루로 맛을 내고 소금과 후추로 간을 맞춘다. 어슷 썬 대파와 홍고추를 넣고 불에서 내린다.
방송한 요리 김치굴국 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
#####################################
Kimchi refuge
[Ingredients] 1 cup of kimchi, 1 c of oyster, 1 red pepper, 1 green onion, chopped garlic 1 T, red pepper powder 1 T, salt, black pepper slightly, anchovy soup (15 anchovies, water 7 C)
1. Pick out oysters and rinse them gently with a little salt water.
2. Prepare kimchi with sour taste, shake off the cow, and slice it in 1.5cm width. Dae-pa is sliced diagonally.
3. Put the (2) kimchi in anchovy broth and cover with a lid to simmer a cool taste.
4. When the soup comes to a boil and smells like Kimchi ripe when it boils, (1) It puts in the refined oyster and boils.
5. When the broth is boiled and the oysters are ripe, taste with chopped garlic and red pepper. I put the slatted sun and the red pepper in the fire and get off the fire.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.