천연조미료 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)

MBC 기분좋은날 2015년 11월 11일 방송한 요리 천연조미료 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 간단히 소개합니다.

천연조미료

⓵ 양파: 링 모양으로 썰어 건조기에 말린다.

⓶ 대파: 손질한 대파는 송송 썰어 건조기에 말린다.

⓷ 당근: 껍질 벗긴 당근은 2mm 두께로 얇게 썰어 건조기에 말린다.

⓸ 황태: 황태채는 건조기에 한번 더 말린다.

⓹ 홍합: 건 홍합은 건조기에 한번 더 말린다.

⓺ 표고버섯: 생표고는 밑둥을 제거하고 슬라이스하여 건조기에 말린다.

⓻ 다시마: 건 다시마는 불에 한번 구워 사용한다.

⓼ 멸치: 건멸치는 건조기에 한번 더 말린다.

⓽ 새우: 건새우는 건조기에 한번 더 말린다.

☞ 다시마를 제외한 모든 재료는 건조기에서 말린 후 마른 프라이팬에 한번 볶아 분쇄기로 곱게 간다. 동량으로 섞어 병에 담아두고 사용한다.

방송한 요리 천연조미료 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Natural seasoning

⓵ Onion: Cut into rings and dry in a dryer.

⓶ Daekwon: The dried green onion is dried in a sesame paste drier.

⓷ Carrots: Peeled carrots are thinly sliced to 2mm thickness and dried in a drier.

⓸ Hwangtae: Hwang Tae-chae dries once more in the dryer.

⓹ Mussel: Dried mussel is dried once more in the dryer.

⓺ Shiitake mushroom: Remove the stem and slice it and dry it in the dryer.

Kelp: Kelp kelp is cooked in fire.

⓼ Anchovy: Dried anchovies once more in the dryer.

Shrimp: Dried shrimp dry once more in the dryer.

☞ All ingredients, except kelp, are dried in a dryer and then fried in a dry skillet and finely ground. The same amount is mixed and used in bottles.

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