천연조미료
⓵ 양파: 링 모양으로 썰어 건조기에 말린다.
⓶ 대파: 손질한 대파는 송송 썰어 건조기에 말린다.
⓷ 당근: 껍질 벗긴 당근은 2mm 두께로 얇게 썰어 건조기에 말린다.
⓸ 황태: 황태채는 건조기에 한번 더 말린다.
⓹ 홍합: 건 홍합은 건조기에 한번 더 말린다.
⓺ 표고버섯: 생표고는 밑둥을 제거하고 슬라이스하여 건조기에 말린다.
⓻ 다시마: 건 다시마는 불에 한번 구워 사용한다.
⓼ 멸치: 건멸치는 건조기에 한번 더 말린다.
⓽ 새우: 건새우는 건조기에 한번 더 말린다.
☞ 다시마를 제외한 모든 재료는 건조기에서 말린 후 마른 프라이팬에 한번 볶아 분쇄기로 곱게 간다. 동량으로 섞어 병에 담아두고 사용한다.
방송한 요리 천연조미료 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Natural seasoning
⓵ Onion: Cut into rings and dry in a dryer.
⓶ Daekwon: The dried green onion is dried in a sesame paste drier.
⓷ Carrots: Peeled carrots are thinly sliced to 2mm thickness and dried in a drier.
⓸ Hwangtae: Hwang Tae-chae dries once more in the dryer.
⓹ Mussel: Dried mussel is dried once more in the dryer.
⓺ Shiitake mushroom: Remove the stem and slice it and dry it in the dryer.
Kelp: Kelp kelp is cooked in fire.
⓼ Anchovy: Dried anchovies once more in the dryer.
Shrimp: Dried shrimp dry once more in the dryer.
☞ All ingredients, except kelp, are dried in a dryer and then fried in a dry skillet and finely ground. The same amount is mixed and used in bottles.
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