매운돼지갈비찜
[재료] 돼지갈비1kg, 소주 1/2컵, 월계수잎 7장, 매실청 1/4컵, 무 1/2개, 당근 1개, 감자 작은 것 3개, 대파 흰부분 3대, 청양고추 3개
[양념재료] 다시마 육수 1 1/2컵, 만능 매운장 5T, 만능간장5T, 만능된장1T, 고운 고춧가루 2T, 양파 간 것 1/2컵, 파인애플 간 것 1/2컵, 파 흰 부분 다짐 2T, 매운 건고추 1개, 굴소스 1/2T, 다진 마늘1T, 다진 생강1t, 참기름 2T, 소금, 후추, 설탕 적당량
1. 돼지갈비는 지방은 떼어내고 먹기 좋게 자른 후 소주, 월계수잎과 함께 재 둔다.
2. 양념재료를 섞어 매운 양념장을 만들어 둔다.
3. 냄비에 찬물을 담아 (1)의 고기를 넣고 약 10분정도 끓인 다음, 고기를 건져 찬물에 한번 헹구어 체에 받쳐둔다.
4. 삶은 돼지갈비에 매실청을 넣어 고루 섞는다.
5. (4)에 매운 양념을 넣어 버무린다.
6. 냄비에 버무린 고기와 양념을 넣고 불에 올린다. 팔팔 끓기 시작하면, 중약불로 낮춘 후 한 번씩 잘 저어가며 고기가 부드러워질 때까지 뚜껑을 덮고 20-30분정도 끓인다.
7. 무와 당근은 고기 덩어리와 비슷한 크기로 썰고, 감자는 큼직하게 썰어서 1/3정도만 익도록 찐다.
8. 쪄낸 무, 당근, 감자를 끓고 있는 (6)에 넣고 잘 섞는다.
9. 대파, 청양고추도 큼직하게 어슷썰어 넣은 후, 센 불에 뚜껑을 열고 10분정도 팔팔 끓인다.
방송한 요리 매운돼지갈비찜 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Spicy pork ribs
[Ingredients] 1kg of pork ribs, 1/2 cup of soju, 7 laurel leaves, 1/4 cup of plum juice, 1/2 of radish, 1 carrot, 3 small potatoes, 3 large white parts, dog
[Seasoning ingredients] 1/2 cup of kelp soup, 5T of universal spicy soup, 5T of all-purpose soy sauce, 1T of miso miso 1T, 2T of red pepper powder, 1/2 cup of onion, 1/2 cup of pineapple, , 1 hot pepper, oyster sauce 1 / 2T, chopped garlic 1T, chopped ginger 1t, sesame oil 2T, salt, pepper, sugar Appropriate amount
1. Pork ribs, tear off the fat, cut it well to eat, then put together with shochu, laurel leaves.
2. Mix seasoning ingredients to make spicy sauce.
3. Put cold meat in pan, add meat (1), boil it for about 10 minutes, and then rinse it once in cold water to support meat.
4. Pour plum pork into boiled pork ribs and mix evenly.
5. Put spicy sauce on (4).
6. Put the meat and spice in the pot and put it on the fire. When you start boiling, low to medium heat, stir well once, cover the lid until the meat is soft and simmer for 20-30 minutes.
7. Cut radishes and carrots to a size similar to that of meat, and slice the potatoes heavily and steam them for about 1/3 of the time.
8. Add steamed radish, carrots and potatoes to boiling (6) and mix well.
9. Daega and Cheongyang chillies are sliced evenly, then open the lid on a high heat and simmer for about 10 minutes.
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