봉수탕
재료 : 잣 2큰술, 호두 5개, 꿀 3큰술, 물 5컵
잣은 고깔을 떼어 준비한다.
호두는 뜨거운 물에 불린 후 이쑤시개로 파며 속껍질을 벗긴다.
한지를 깔고 그 위에서 잣과 호두를 칼날로 곱게 다진다.
다진 견과류에 꿀을 섞어 단지에 재워둔다.
완성된 4를 찻잔에 2큰술 넣고 끓는 물을 붓되 탕의 농도는 기호에 따라 가감한다.
견과류는 기호에 따라 원하는 것을 선택해도 무방하다.
한지 대신 A4용지 등 빳빳한 종이를 사용하면 기름기를 더 정갈하게 정리할 수 있다.
방송한 요리 봉수탕 레시피를 참고하세요..
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Bongsu-tang
Ingredients: 2 tablespoons pine nuts, 5 walnuts, 3 tablespoons honey, 5 cups water
Pine nuts are ready to peel off.
Walnuts are called hot water, then dig with a toothpick and take off the skin.
On top of it, the pine nuts and walnuts are finely cut with a blade.
Mix nuts with chopped nuts and put them in a jar.
Put the finished 4 into 2 cups of mug and pour boiling water.
Nuts can be selected according to preference.
If you use stiff paper, such as A4 paper instead of Korean paper, you can organize the oil more neatly.
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