오이무름
[재료]
애오이 3개, 양파 1/2개, 쇠고기 다진것 100g, 표고버섯 3개, 목이버섯 3개, 석이버섯 3개, 달걀 1개,소금 적당량, 실고추 적당량
[소 양념] 진간장 1T, 다진 파 1T, 다진 마늘 1/2T, 후춧가루 1/4t, 깨소금 1/2T,참기름 1/2T
[장국] 물 2C, 청장 1/2T, 소금 1/2t
[초간장] 잣가루 1/2T, 식초 1.5T, 진간장 1.5T
[과정]
1. 애오이는 소금으로 박박 문질러 씻은 후 6cm길이로 썬다. 양끝을 1cm정도 남기고 세로로 세 군데 칼집을 넣는다.
2. 목이와 표고버섯은 미지근한 물에 불려 표고는 기둥을 떼어내고 목이와 함께 채 썬다.
석이버섯은 따뜻한 물에 불려 싹싹 비벼가며 씻은 뒤, 물기를 짜고 돌돌 말아 채 썬다.
3. 쇠고기는 버섯, 실고추와 함께 분량의 양념으로 무쳐 소를 만든다.
4. 칼집 낸 오이의 속을 벌려 소를 채워 넣는다. 남은 소는 따로 둔다.
5. 양파는 채 썰어 남은 소와 함께 냄비 바닥에 깔고 오이를 올린 뒤 장국을 끓여 자작하게 붓고 7-8분 더 끓인다.
6. 오이가 말캉하게 익으면 달걀을 풀어넣고 초간장을 만들어 곁들여 낸다.
방송한 요리 오이무름 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Cucumber mellow
[material]
3 pieces of Aoi, 1/2 onion, minced beef 100g, 3 shiitake mushrooms, 3 mushrooms, 3 mushrooms, 1 egg, salt, proper amount of lychee
[Soy sauce] Soy sauce 1T, chopped 1T, chopped garlic 1 / 2T, pepper 1 / 4t, sesame 1 / 2T, sesame oil 1 / 2T
[Country of Origin] Water 2C, Chief 1 / 2T, Salt 1 / 2t
[Sweet potato] 1 / 2T of pine flour, 1.5T of vinegar, 1.5T of soy sauce
[process]
1. Wash off the salt with salt and then cut into 6cm length. Put three sheaths vertically leaving about 1 cm on both ends.
2. Thorns and shiitake mushrooms are called lukewarm water, peel off the pillars and shred with the throat.
The mushroom is called in warm water, rubbing it gently, rinsing it, then squeezing the water and rolling it.
3. Beef with mushrooms, lychee and the amount of seasoning makes a cow.
4. Open the inside of the cucumber and fill the cow. Leave the remaining cattle aside.
5. Slice the onion on the bottom of the pan with the remaining cucumber, boil the cucumber, boil the broth and boil it for 7 - 8 minutes.
6. If the cucumber is ripe, add the egg and let it cook.
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