고단백허니치킨
[재료] 닭다리살(허벅지까지 있는, 뼈 있는 닭다리살) 4대, 꿀 3T, 백포도주 2 1/2C
와인에 졸인 채소(브로콜리, 당근) 또는 버섯 적당량, 소금, 후추, 밀가루, 식용유, 나폴리탄 소스 적당량
[나폴리탄 소스] 홀토마토 400g, 양파 다진 것 2개 분량, 올리브오일, 화이트와인 1 1/2C, 토마토 케찹 1/2C, 소금, 후추 적당량
1. 닭다리는 칼과 포크로 찔러 칼집을 내 준다. 뒤집어서 또 좌우로 칼집을 내 준다.(뼈를 보이도록 벌어지게)
2. 전체에 소금과 후추를 넉넉히 뿌리고 밀가루를 얇게 뿌려준다.
3. 좀 커다란 프라이팬에 식용유 2T를 두르고 닭다리살의 껍질부분이 밑으로 가도록 놓고 중불에서 굽는다.
4. 양쪽이 다 노릇하게 구워지면 종이타월로 표면의 기름기를 닦는다.
5. 꿀과 백포도주를 섞어서 (2)에 넣고 끓어오르면 뚜껑을 덮고 불을 중불에서 약불로 조절하여 속이 다 익도록 둔다.
6. 뚜껑을 열고 버터 2T를 넣고 살짝 더 구운 다음 접시에 담고, 곁들이는 채소, 나폴리탄 소스와 함께 접시에 담아 낸다.
[나폴리탄 소스]
1. 냄비에 올리브오일을 두르고, 다진 양파를 볶다가 투명해지면 케쳡을 넣어서 1-2분정도 볶는다.
2. 화이트와인을 붓고 1분정도 끓이다가 홀토마토를 넣어 약불에서 약 1/2정도 졸아들게 끓인다.
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High-protein honey chicken
[Ingredients] Chicken fry (4 pieces of chicken legs up to the thigh), 3T of honey, 1 / 2C of white wine
Walnut vegetables (broccoli, carrot) or mushroom Appropriate amount, salt, pepper, flour, cooking oil, napolitan sauce Appropriate amount
[Napoleon sauce] 400 grams of hall tomato, 2 pieces of onion, olive oil, white wine 1 1 / 2C, tomato ketchup 1 / 2C, salt, pepper Appropriate amount
1. The chicken leg pierces with a knife and a fork and gives a sheath. Turn it upside down and turn it to the left and right.
2. Sprinkle plenty of salt and pepper on the whole and sprinkle flour thinly.
3. Put 2 T of cooking oil in a big frying pan and bake the chicken in a medium heat.
4. When both sides are baked, wipe the grease on the surface with a paper towel.
5. Mix honey and white wine in (2) and boil. Cover and cover the fire with medium flame and let it boil.
6. Open the lid, add 2T of butter and cook for a little more, then put it on a plate, and put it on a plate with a side dish of vegetables and a Napolitan sauce.
[Neapolitan source]
1. Put olive oil in a pan, fry the chopped onion, and add ketchup when it becomes transparent. Fry for 1-2 minutes.
2. Pour white wine and boil for about 1 minute.
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