묵은지국밥
[재료] 소고기(등심300g), 배추김치1/4포기, 부추50g, 밥1공기, 물5컵
[양념 재료] 마늘1개, 생강1/2개, 청주1T, 참기름1T, 간장1T, 소금 약간 후춧가루 약간
1. 등심은 얇게 한 입 크기로 썰어 준비한다
2. 양념을 털어낸 배추김치(1/4포기)를 적당한 크기로 썬다.
3. 끓는 물에 간장, 청주, 소금, 후추를 넣는다
4. 편썬 마늘, 생강(1/2개)을 넣는다.
5. 소고기를 한 점씩 떼어 넣는다
6. 뚜껑을 닫아 10~15분 정도 센 불로 끓인다
7. 부추는 4cm 길이로 썬다
8. 배추김치를 넣고 뚜껑을 닫아 한소끔 끓인다
9. 소금, 간장, 참기름을 넣고 끓인다
10. 부추를 넣고 불을 끈 뒤 뚜껑을 닫아 여열로 익힌다
11. 밥을 담은 그릇에 소고기 김치국을 담는다.
방송한 요리 묵은지국밥 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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How to Stay
[Ingredients] Beef (300 g of sirloin), 1/4 Chinese cabbage kimchi, leek 50 g, rice 1 air, 5 cups of water
[Seasoning ingredients] 1 garlic, 1/2 ginger, 1 teaspoon, sesame oil 1T, soy sauce 1T, salt slightly pepper slightly
1. Slice the fillet into thin slices.
2. Cut the cabbage kimchi (1/4 aeration) that has been sprinkled with seasoning to a suitable size.
3. Put soy sauce, sake, salt, and pepper in boiling water.
4. Put the garlic and ginger (1/2 pieces).
5. Remove the beef one by one.
6. Close the lid and simmer for 10-15 minutes.
7. Leek cut 4cm long
8. Put cabbage kimchi, close the lid and boil it occasionally.
9. Add salt, soy sauce, sesame oil and simmer.
10. Put leek, turn off the fire, close the lid and cook it with the heat.
11. Put the beef kimchi in a rice bowl.
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