꼬리찜
[재료] 꼬리 2kg, 대추 5개, 밤 10개, 은행 20알, 무 100g, 당근 1개, 잣 적당량, 소주 1/2컵
[양념] 양파즙1컵, 파인애플쥬스 2T, 배 간것 1/2컵, 간장 2컵, 설탕 1/2컵, 청주 3T, 미림 3T, 다진마늘 2T, 파다짐 1/4컵, 후추,참기름 적당량
1. 꼬리는 찬물에 핏물을 빼 둔다.
2. 끓는 물에 꼬리를 넣어 푹 삶아낸 뒤, 고기에 붙은 불필요한 지방을 제거한다.
3. 무, 당근은 밤과 비슷한 크기로 썰어 모서리를 둥글게 손질하고 대추는 씨를 발라내어 3-4등분한다.
4. 분량의 양념을 섞어 둔다.
5. 섞어둔 양념을 따로 덜어 손질한 무와 당근, 밤을 넣어 부드럽게 삶는다.
6. 나머지 양념에 꼬리를 넣어 양념이 배도록 재워둔다.
7. (6)에 양념과 동량의 물을 넣고 푹 삶는다.
8. (7)에 (5)의 야채, 대추, 은행을 넣고 참기름을 둘러 센 불에서 1-2분만 끓이고 잣을 뿌려 마무리한다.
방송한 요리 꼬리찜 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Steamed tail
[Ingredients] 2kg of tail, 5 dates of chestnut, 10 chestnuts, 20 eggs of bank, 100g of radish, 1 carrots, zucchini, 1/2 cup of soju
[Seasoning] 1 cup of onion juice, 2 tablespoons of pineapple juice, 1/2 cup of soy sauce, 2 cups of soy sauce, 1/2 cup of sugar, 3 t of sake, 3 t of mirin, 2 t of chopped garlic, 1/4 cup of parsley,
1. The tail pulls the blood out of cold water.
2. Put boiling water into boiling water and remove unnecessary fat attached to meat.
3. Cut radishes and carrots into chunks similar to chestnuts, round corners, and jujube seeds to 3-4 portions.
4. Mix the amount of spices.
5. Add seasoned radishes, carrots and chunks, and boil them gently.
6. Put the tail on the remaining sauce and let the sauce stand.
7. In (6), add the same amount of water as the sauce and boil well.
8. Put vegetables, jujube, and bank of (5) in (7) and boil sesame oil in boiling water for 1-2 minutes and finish with pine nuts.
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