파파야 사태 보양찜 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 7월 29일 방송한 요리 파파야 사태 보양찜 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

파파야 사태 보양찜

<재료>
파파야1개, 쇠고기사태600g, 말린 표고버섯6장, 양파1개, 대파2대, 마른 붉은고추2개

(고기밑간)파파야1/4개, 다진마늘 1큰술

(찜양념장)간장6큰술, 설탕, 청주2큰술, 맛술2큰술, 참기름1작은술, 소금, 후춧가루, 다시마 우린 물
<레서피>
1. 쇠고기는 아롱사태로 준비, 먹기 좋은 사방 3cm 크기로 썰어 칼집을 잘게 여러 번 넣어준다.
2.고기 밑간에 쓰이는 파파야는 과육만 잘게 다져 마늘과 함께 사태를 넣어 버무려 1시간 정도 고기가 연해지도록 냉장고에 넣어둔다.
3. 말린 표고버섯은 물에 충분하게 불려 기둥을 떼어내고 씻어 이등분한다. 양파는 큼직하게 6등분하고 대파는 2cm 길이로 썬다. 마른 붉은 고추는 큼직하게 4등분으로 썬다.
4. 찜에 들어갈 파파야는 껍질 벗겨 반을 갈라 씨를 빼고 4등분으로 나눠 놓는다.
5. 찜 양념장을 재료의 분량대로 만들어 섞는다.
6. 기름을 약간 두르고 마른 홍고추와 미리 재워 놓은 고기를 넣어 볶다가 고기가 갈색으로 익혀지면 찜 양념장을 붓고 표고버섯 양파 대파를 넣어 중간 불에서 찜한다.
7. 고기가 어느 정도 익혀지면 준비한 파파야를 넣어 한 번 더 볶은 후에 그릇에 담아낸다.

방송한 요리 파파야 사태 보양찜 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Steamed papaya stew

<Material>
1 papaya, 600 grams of beef, 6 dried shiitake mushrooms, 1 onion, 2 green onions, 2 dried red peppers

(With meat) 1/4 papaya, 1 tablespoon chopped garlic

(Steamed sauce) 6 tablespoons of soy sauce, sugar, 2 tablespoons of sake, 2 tablespoons of sake, 1 teaspoon of sesame oil, salt, pepper powder,
<Recipe>
1. Prepare the beef in an avalanche condition, cut into 3cm size, which is good to eat, and put the sheath finely several times.
2. The papaya used in the meats is made by finely chopping the flesh, putting the garlic together and putting it in the refrigerator for about an hour.
3. Dried shiitake mushrooms are called enough in water to remove the pillars, wash and halve. The onions are divided into six equal portions and the long portions are cut to a length of 2 cm. Cut the dried red pepper into four equal portions.
4. The papaya to be steamed is divided into four halves, with the shell removed and the half-skinned.
5. Mix the sauce sauce with the ingredients.
6. Sprinkle a little oil, dry red pepper and pre-fried meat are put into the fry. When the meat is cooked in brown, pour the steamed sauce and add the onion mushroom onion.
7. If the meat is cooked to a certain extent, put the prepared papaya in it, roast it one more time, and put it in a bowl.

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