가지선
재료 : 가지 2개, 레몬즙 1/2큰술, 소금 약간, 후춧가루 약간, 녹말가루 약간
새우소 - 새우살 100g, 다진 양파 2큰술, 다진 브로콜리 2큰술, 다진 당근 2큰술, 달걀물
1큰술, 녹말가루 1큰술, 간장 1작은술, 다진마늘 1/2작은술, 깨소금 1작은술, 참기름 1작은술
소스 - 맛간장 1큰술 반, 맛술 2큰술, 레몬즙 1큰술, 설탕 1큰술, 다진양파 1작은술
1. 가지는 4cm 두께로 자르고 한쪽 면에 십자모양 칼집을 넣어준 후, 소금과 후춧가루,
레몬즙을 뿌려 밑간한다.
2. 새우살은 소금물에 흔들어 씻어준 다음 물기를 빼고 곱게 다져 놓는다.
3. 다진 새우살에 양파와 브로콜리, 당근을 넣고 달걀물과 녹말가루, 간장, 마늘, 깨소금, 참기름을 넣고 고루 치대어 소를 만든다.
4. 밑간해 놓은 가지의 칼집 사이에 녹말가루를 살짝 바르고 새우소를 채워준다.
5. 김이 오른 찜통에 종이호일을 깔고 새우소를 채운 가지를 넣어 7~8분 정도 쪄낸다
6. 가지가 쪄지는 동안 끼얹을 소스를 만든다. 볼에 맛간장과 맛술, 레몬즙, 설탕, 다진양파를 넣고 섞어서 놓는다.
7. 쪄낸 가지는 한 김 식으면 접시에 담고 소스를 끼얹어 완성한다.
방송한 요리 가지선 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Branch line
Ingredients: 2 eggplant, 1/2 teaspoon lemon juice, some salt, some black pepper, some starch powder
Shrimp beef - shrimp meat 100g, chopped onions 2 tablespoons, chopped broccoli 2 tablespoons, chopped carrots 2 tablespoons, egg water
1 tablespoon of starch powder, 1 teaspoon soy sauce, 1/2 teaspoon chopped garlic, 1 teaspoon sesame seeds, 1 teaspoon sesame oil
Sauce - 1 tablespoon soy sauce flavor, 2 tablespoons of liquor, 1 tablespoon lemon juice, 1 tablespoon sugar, 1 tsp minced onion
1. Cut the branches into 4cm thick and put a cross-shaped sheath on one side, then add salt and pepper,
Sprinkle with lemon juice.
2. Shake the shrimp, wash it with salt water, then drain and finely grind.
3. Add onion, broccoli, and carrots to the chopped shrimp flesh, and add the egg water, starch powder, soy sauce, garlic, sesame oil, sesame oil, and make a colony.
4. Lightly apply starch powder between the sheaths of the branches and fill the shrimp.
5. Put the paper foil on the steamer and steep the shrimp for 7 ~ 8 minutes.
6. Make the sauce to be squeezed while the branches are steamed. The taste of the bowl with soy sauce, lemon juice, sugar,
Put chopped onions and mix.
7. When steamed egg is cooled, put in sauce and put sauce and finish.
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