묵은지 장아찌
재료
묵은지 2kg, 고추씨 3큰술 통마늘 5개, 생 강 2쪽
양념장:다시마육수 4컵, 진간장 1/2컵, 국간장 1/4컵, 설탕 1/3컵, 물엿 1/2컵
만드는 법
1. 묵은 배추김치는 속을 털어내고 물에 헹군 후 꼭 짠다. 군내가 나거나 맛이 없을 때는 하룻밤 물에 담갔다 사용한다.
2. 통마늘과 생강은 편편히 썬다.
3. 분량의 양념재료에 마늘편, 생강편을 넣고 10분정도 끓인다.
4. 씻어놓은 김치에 고추씨를 뿌리고 장물이 한소끔 식으면 체에 걸려 따끈할 때 김치에 붓고 무거운 것으로 꼭 눌러 넣는다.
방송한 요리 묵은지 장아찌 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Stay
material
2kg, 3 tablespoons of red pepper seeds
Marinade: 4 cups of kelp, 1/2 cup of soy sauce, 1/4 cup of soy sauce, 1/3 cup of sugar, 1/2 cup of syrup
how to make
1. The old Chinese cabbage kimchi is shaken out, rinsed in water and squeezed. If you do not have a taste or the inside of the bottle, use it overnight.
2. Cut ginger and ginger easily.
3. Put garlic pieces and ginger pieces in the amount of seasoning ingredients and simmer for 10 minutes.
4. Sprinkle red pepper seeds on the washed kimchi. When the object is cold, pour it into the kimchi when it is hot and press it tightly.
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