통배추 겉절이
재료
배추1통, 무150g(1/4개), 양파1/2개, 배1/6개, 사과1/4개, 쪽파10뿌리
양념:다시마풀국1/2컵, 고춧가루1컵, 건고추10개, 액젓1/4컵, 국간장1/4컵, 새우젓2T, 다진마늘4T, 다진 생강1t, 설탕 1½T., 통깨(1T)
만드는 법
1.배추는 밑동을 잘라 심을 도려내고 소금물에 절여 씻어 물기를 뺀다.
2.무,양파,배,사과는 믹서에 갈고 쪽파는 4cm길이로 자른다.
3.다시마육수에 찹쌀가루를 넣고 풀국을 쑨다.
4.건고추는 1Cm크기로 잘라 물에 한번 씻어 확독에 간다.
5.풀국에 분량의 양념을 넣어 섞는다.
6. 준비된 배추에 양념을 넣고 골고루 버무린다.
7.그릇에 담고 통깨 뿌려준다.
방송한 요리 통배추 겉절이 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Cabbage
material
One cabbage, 150g (1/4 pieces), 1/2 onion, 1/6 pear, 1/4 apple, 10 roots
Seasoning: 1/2 cups of seaweed paste, 1 cup of red pepper powder, 10 pieces of dried red pepper, 1/4 cup of sauce, 1/4 cup of soy sauce, 2T of shrimps, 4T of chopped garlic, 1 t of chopped ginger, 1 t of sugar,
how to make
1. Cut the root of the Chinese cabbage, cut it off, wash it in brine, and drain it.
2. Grind radishes, onions, pears, and apples in a mixer, and cut them in 4 cm length.
3. Put the glutinous rice flour into the kelp seaweed and put it in a full pan.
4. Chili peppers are cut into 1 cm size and washed in water once and go to the confirmation.
5. Add a small amount of seasoning to the full course and mix.
6. Put sauce on prepared Chinese cabbage and mix well.
7. Sprinkle sesame in a bowl.
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