풋마늘 김치
재료
풋마늘1단, 홍고추2개, 청고추3 개
양념:다시마 풀국 1컵, 마늘2큰술, 고춧가루2/3컵, 젓갈1/3컵, 멸치가루1큰술, 발효액2큰술
고추씨2큰술
만드는 법
1.풋마늘을 물 8컵에 소금 1컵의 분량을 넣고 2시간 정도 부드럽게 절여준다
2.절여진 풋마늘을 깨끗하게 씻어 길이로 반을 갈라 7cm 길이로 썬다.
3.청.홍고추는 어슷썬다.
4.분량의 양념을 골고루 섞는다.
5.절여 놓은 풋마늘에 어슷 썰은 청,홍고추와 양념을 넣어 골고루 버무린다.
방송한 요리 풋마늘 김치 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Foot garlic kimchi
material
1 garlic, 2 red peppers, 3 red peppers
Seasoning: 1 cup of seaweed, 2 tablespoons of garlic, 2/3 cup of red pepper powder, 1/3 cup of salted fish, 1 tablespoon of anchovy powder, 2 tablespoons of fermented broth
2 tablespoons of red pepper seed
how to make
1. Add 8 cups of garlic to 1 cup of salt and gently shake for 2 hours.
2. Wash the dried garnets thoroughly and cut in half lengthwise and cut into 7cm length.
3. Cheong.
4. Mix the amount of spices evenly.
5. Add the blue, red pepper and sauce sliced to the cut garlic.
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