오징어 젓갈
재료
오징어 1kg, 소금 60g 고춧가루 4큰 술
만드는 법
1. 오징어는 싱싱한 것으로 골라 내장을 정리하고
3% 소금물에 씻어 소쿠리에 건진 다음 냉동고에 살짝 얼려 썰기 좋은 상태로 준비해 놓는다.
2. 먹기 좋은 크기로 썰어 고춧가루와 소금을 넣고 버무려
용기에 담아 냉장고에 한 달 정도 숙성시킨다.
3. 무채와 채 썬 배를 곁들여 갖은 양념을 하여 먹는다.
방송한 요리 오징어 젓갈 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
#####################################
Pickled squid
material
Squid 1kg, salt 60g red pepper powder 4 tablespoons
how to make
1. Cuttlefish are picked fresh,
Wash it in 3% salt water and drain into the colander. Then place it in a freezer and freeze it in a good condition.
2. Slice it into a good size and mix with red pepper powder and salt.
Put in a container and mature in the refrigerator for about a month.
3. Eat it with seasoning, accompanied by rice grains and sun-dried pear.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.