묵은지 토종닭찜 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 7월 1일 방송한 요리 묵은지 토종닭찜 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

묵은지 토종닭찜

재료
토종닭 1마리(1.8kg), 묵은지 1kg(1/2포기), 묵은지 국물 약간, 무 300g, 양파 2개, 대파 1대, 풋고추 1개, 홍고추 1개, 다시마육수 5컵, 들기름 2큰술

※ 닭밑간 : 다진마늘 2T, 생강즙 2T, 고춧가루 2T, 재래간장 2T


만드는 법

1. 팔팔 끓는 물에 닭을 데처낸 뒤 밑간을 한다

2. 들기름에 김치를 볶는다

3. 밑간해둔 닭을 김치에 말아서 준비한다

4. 냄비 바닥에 양파와 무를 깔고 김치에 말아 준비한 닭을 올려서 찌면 완성

방송한 요리 묵은지 토종닭찜 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Domestic chicken

material
1 chicken (1.8kg), 1kg (1/2 discarded) of mackerel soup, 300g of radish, 2 onions, 1 green onion, 1 green pepper, 1 red pepper, 5 cups of kelp soup, 2 tablespoons of sesame oil

※ Chicken laying: Chopped garlic 2T, ginger juice 2T, red pepper powder 2T, traditional soy sauce 2T


how to make

1. Pour the chicken in boiling water and make the cuts.

2. Fry the kimchi in oil

3. Prepare the chicken roasted in kimchi with the following ingredients.

4. Put onions and radish on the bottom of the pan and put the prepared chicken in kimchi and cook it.

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