<브라질너트 소스 닭고기 무침>
재료 : 닭가슴살(훈제 닭가슴살, 없으면 직접 삶아서 사용) 2개, 청오이(1/2개), 적양파(1/2개), 완숙 토마토 2개, 브라질너트 5개
소스 : 브라질너트 가루 4큰술, 마요네즈 2큰술, 식초 2큰술, 설탕 1과1/2큰술, 소금 1/2작은술, 다진 마늘 1작은술
만드는 법
1. 오이는 반으로 길게 갈라 6mm 폭으로 어슷하게 썰어 소금(1/2작은술)에 10분간 절인 후 물기를 꼭 짠다.
2. 적양파는 4mm 두께로 썬다.
3. 닭가슴살은 잘게 찢는다.
4. 완숙 토마토는 옆으로 세워 3~4mm 두께로 얇게 원형으로 썬다.
5. 브라질너트는 굵게 다진다.
6. 소스를 만들어 오이, 적양파, 닭가슴살을 버무려 무친다.
7. 완숙 토마토를 놓고 그 위에 닭고기 무침을 적당량씩 얹고 그 위에 브라질너트 부순 것으로 토핑한다.
방송한 요리 브라질너트 소스 닭고기 무침 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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<Brazilian nut sauce with chicken>
Ingredients: Chicken breast (2 pieces of smoked chicken breast, if you do not use it), 2 pieces of blue cucumber (1/2 piece), red onion (1/2 piece), 2 ripe tomatoes, 5 pieces of Brazil nut
Sauce: 4 tablespoons of Brazilian nut powder, 2 tablespoons of mayonnaise, 2 tablespoons of vinegar, 1 1/2 tablespoons sugar, 1/2 teaspoon salt, 1 teaspoon of chopped garlic
how to make
1. Cut the cucumber long in half, slice it 6mm wide, salt it (1/2 teaspoon) for 10 minutes and squeeze the water.
2. Red onions are cut to 4mm thickness.
3. Chicken breasts are torn in pieces.
4. Ripe tomatoes are placed side to side and sliced into 3 ~ 4mm thick slices.
5. Brass nuts are thickened.
6. Make the sauce, roast cucumber, red onion, and chicken breast.
7. Place the ripe tomatoes on top of each other, then add the appropriate amount of chicken meat on top.
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