마키베리박속 낙지탕
재료: 낙지3마리, 박400g, 마키베리1작은술, 미나리15줄기, 무(2cm)½토막, 양파½개, 대파¼대, 홍고추1개, 청양고추1개, 다진마늘1작은술, 조선간장⅓작은술, 액젓½작은술, 다시마(사방5cm)2장, 굵은소금적당량
만들기
1 낙지는 소금으로 바락바락 문질러 씻은 다음 찬 물에 담가둔다.
2 박, 무는 편으로 썰어서 준비한다. 양파는 채를 썰고, 대파와 고추는 어슷하게 썬다.
3 미나리는 씻어서 찬 물에 5분 정도 담근 다음 4cm길이로 썰어서 준비한다.
4 냄비에 무와 다시마를 넣어서 거품이 날 정도로 가열한 다음 불을 끄고 5분 정도 두었다가 다시마를 건져낸다.
5 4의 물을 끓이다가 박을 넣고 끓으면 낙지, 양파, 대파를 넣는다. 여기에 국간장, 참치액을 넣는다.
6 5의 낙지가 빨개지면 미나리, 홍고추, 청양고추, 소금, 마키베리를 넣어서 간을 맞추고 그릇에 담아서 낸다.
방송한 요리 마키베리박속 낙지탕 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Maci Berry
Ingredients: 3 octopuses, 400 gm, 1 teaspoon of mackerel, 15 stalks of parsley, ½ piece of onion, ½ of onion, 1 ½ large onion, 1 red pepper, 1 red pepper, 1 small chopped garlic, Soy sauce ⅓ teaspoon, ½ teaspoon of fish sauce, kelp (5cm square) 2 pieces, thick salt suitable amount
to make
1 The octopus is washed with Barak Barak as salt and then immersed in cold water.
Prepare for 2 nights by slicing. Slice the onion, chop the green onion and pepper.
3 Wash the parsley for 5 minutes in cold water, then cut into 4cm length.
4 Put radish and kelp in a pan, heat it so that it bubbles up, turn off the heat, leave it for 5 minutes, and then remove the kelp.
5 4 boil water, put in the boil, boil octopus, onion, put in the green onion. I put the soup soy sauce, tuna juice here.
6 If the octopus of 5 is red, put the buttercup, red pepper, Cheongyang red pepper, salt, and mackerel in the bowl.
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