표고버섯 장조림 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)

MBC 기분좋은날 2015년 11월 11일 방송한 요리 표고버섯 장조림 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 간단히 소개합니다.

표고버섯 장조림

재료: 마른 표고버섯 1컵, 다시물 1컵, 진간장 2Ts, 설탕 1Ts, 다시마 1조각(사방 2cm)

1. 마른 표고버섯은 물로 한 번 헹궈 준 후에 물기 짜기

2. 불 1컵에 다시마 1조각을 넣어 다시물 만들기(찬물에 우려내기)

3. 다시물 1컵, 진간장 2큰스픈, 설탕 1큰스픈을 넣고 불에 올려 설탕을 녹이기

(40-50도 정도로 따뜻하면 됩니다)

4. 표고버섯을 다시물에 넣어 불리기

5. 냄비를 불에 올려서 끓기 시작하면 중불로 낮춰서 10분 정도 끓여 주시면 됩니다.

6. 냉장 보관하면 더 좋아요!

방송한 요리 표고버섯 장조림 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Shiitake mushrooms

Ingredients: 1 cup of dried shiitake mushrooms, 1 cup of water, 2 ts of soy sauce, 1 Ts of sugar, 1 piece of kelp (2 cm square)



1. Rinse the dried shiitake mushrooms once with water,

2. Put 1 piece of kelp into 1 cup of water to make water again (worry about cold water)

3. Back 1 cup of water, 2 big spoonfuls of sugar, 1 big spoonful of sugar and put on fire to melt the sugar

(You can warm up to 40-50 degrees.)

4. Called shrimp back into the water

5. If you start to boil the pot by putting it on fire, lower it to medium heat and boil for about 10 minutes.

6. It's better if you keep it refrigerated!

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