두릅채메밀소면 레시피 ( 요리법, 만들기 )

MBC 기분좋은날 2015년 4월 27일 방송한 요리 두릅채메밀소면 레시피 ( 요리법, 만들기 )를 간단히 소개합니다.

두릅채메밀소면

[재료] 두릅 5개, 쇠고기(우둔살) 100g, 건 표고버섯 3개, 미나리 50g, 숙주 100g, 붉은 고추 1개, 달걀 1개, 소면 150g, 죽순

[쇠고기 양념] 간장 2T, 설탕 1T, 다진파 3t, 다진 마늘 2t, 참기름 2t, 깨소금 2t, 후춧가루 약간

[소스] 불린 겨자 2T, 간장 3T, 소금 3T, 매실청 6T, 설탕 2T, 다진 마늘 1t, 참기름 2t, 식초

1. 두릅은 밑둥을 손질하여 끓는 물에 살짝 데친다. 찬물에 헹궈내어 물기를 꼭 짠다.

2. 쇠고기는 가늘게 채 썬다. 표고버섯은 물에 불려 기둥을 떼어내고 채 썰어 쇠고기와 합해 분량의 쇠고기 양념으로 무친다. 달군 팬에 식용유를 두르고 양념한 쇠고기와 표고버섯을 보슬하게 볶는다.

3. 미나리는 줄기만 손질하여 끓는 물에 소금을 넣고 얼른 데쳐낸 뒤 찬물에 헹구어 식힌다. 4cm 길이로 썬다.

4. 숙주는 머리와 꼬리를 떼어 살짝 데쳐 냉장고에 넣어 차게 식힌다.

5. 달걀은 황백으로 나누어 지단을 부친 뒤 채 썬다.

6. 아주 가는 밀국수를 넉넉한 끓는 물에 넣고 삶아서 투명하게 되면 냉수에 재빨리 헹궈 사리를 작게 만들어 접시에 담는다.

7. 소스를 분량대로 섞어 냉장고에 차게 보관하였다가 먹기 직전에 꺼내 사용한다.

8. 잘 헹군 면을 적당량 집어 손으로 돌돌 말아 접시에 담는다. 면위에 나머지 준비한 재료들을 올려낸다.

방송한 요리 두릅채메밀소면 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

#####################################
Buckwheat buckwheat noodles

[Ingredients] 5 bees, 100g beef, 3 shiitake mushrooms, 50g parsley, 100g of host, 1 red pepper, 1 egg, 150g of somen, bamboo shoots

[Beef sauce] Soy sauce 2T, sugar 1T, chopped 3t, chopped garlic 2t, sesame oil 2t, sesame salt 2t, pepper slightly

[Sauce] mustard 2T, soy sauce 3T, salt 3T, plum wine 6T, sugar 2T, chopped garlic 1t, sesame oil 2t, vinegar

1. Carefully trim the base and boil it in boiling water. Rinse in cold water and squeeze the water.

2. Cut the beef thinly. The shiitake mushrooms are called water and take off the pillars and slice them into beef and add the amount of beef spice. Put the cooking oil in the pan and stir-fry the seasoned beef and shiitake mushrooms.

3. Cut the buttercups into the boiling water, put the salt into the boiling water, rinse cold water and cool it. Cut to 4cm length.

4. The host takes off his head and tail and puts it in the refrigerator and cool it.

5. Egg is divided into yellow and white zidan and then sliced.

6. Put the very fine wheat noodles in boiling water and boil. When it becomes transparent, rinse quickly in cold water and make small sari.

7. Mix the sauce in small portions and store in a refrigerator.

8. Pick up an appropriate amount of the rinse well and roll it with your hands and put it on a plate. Place the rest of the ingredients on the surface.

참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.

오리온 스윙칩은 어떤 맛 일까 ?

 오리온 스윙칩은 어떤 맛 일까 ?  오리온 스윙칩은 포카칩과 더불어  1994년부터 내고 있는  볶음 고추장맛으로 기억하고 있는 감자칩입니다. 2014년 이전에는 얇았고 여러 종류가 있었으나 2014년~2015년까지 일시적으로 개편되어 상당히 두꺼워...

ad