두릅낙지전
[재료] 두릅 6개, 낙지 1마리, 달걀 1개, 소금 약간, 식용유 적당량, 초간장 (곁들임), 밀가루
1. 두릅은 단단한 밑둥을 잘라낸다. 굵은 두릅은 잘라낸 밑동에 십자로 칼집을 넣는다. 끓는 물에 소금을 약간 넣고 손질한 두릅을 넣어 살짝 데친 뒤 꺼내 바로 찬물에 헹군다. 두릅이 차게 식으면 물기를 제거하여 가지런히 놓는다.
2. 낙지는 밀가루와 소금을 넣고 손질 한 후 두릅과 같은 길이로 썬다.
3. 달걀 흰자는 소금을 넣어 멍울 없이 잘 풀어둔다.
4. 물기 뺀 두릅을 반으로 갈라 소금간을 살짝 한 뒤, 작은 꼬치에 두릅과 낙지를 가지런히 끼운다. 꼬치에 끼운 두릅과 낙지에 밀가루를 묻히고 달걀물에 담갔다가 팬에 올려 약한 불에 지진다.
5. 두릅을 지질 때는 두릅의 잎 모양이 서로 뭉치지 않도록 한다. 사방으로 펼치거나 섞어서 담는 것보다는 뿌리와 잎의 방향을 맞취 한 방향으로 담는 것이 얌전하다.
6. 초간장을 곁들인다. (맛간장 2T, 식초 1T, 설탕 1/2T)
방송한 요리 두릅낙지전 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Octopus
[Ingredients] 6 lambs, 1 octopus, 1 egg, a little salt, edible oil, an appropriate amount of soy sauce, icing sugar, flour
1. Kid cuts off a solid base. The thick knot puts a crosshair on the base of the cut. Put a little salt in boiling water, put the groomed kelp, pound it out slightly, then rinse it in cold water immediately. If you cool down, remove the water and lay it straight.
2. Put the octopus into the flour and salt, and then trim the length to the same length.
3. The egg whites are put in salt and let loose well.
4. Divide half of the leaved leopard, slice the salted leopard, and put small leopard and octopus on the small leopard. Put the flounder on the skewer and the octopus, dip it in the egg water, put it on the pan and get tired of the weak fire.
5. Make sure that the leaf shapes of the larvae do not clump together. Rather than spreading them in all directions or mixing them, it is a good idea to put the roots and leaves in the same direction.
6. Incubate with icing sugar. (Taste soy sauce 2T, vinegar 1T, sugar 1 / 2T)
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