쇠고기 우엉밥
[재료] 현미 1컵, 백미 1컵, 물 2컵, 다진 쇠고기 200g, 우엉 1대, 식용유 약간
[A] 술 1T, 만능 간장 3T, 미림 2T
[곁들임] 고들빼기 김치
1. 현미와 백미는 불려서 채반에 받쳐 30분 정도 둔다.
2. 냄비에 불린 현미와 백미, 분량의 물을 넣고 뚜껑 덮어 센불에서 끓인다. 끓으면 약불에서 12분정도 두고 밥을 짓는다. 불을 끄고 10분정도 뜸을 들인다.
3. 우엉은 3mm폭으로 썰고 물에 식초를 약간 넣어 담가 갈변을 막는다.
끓는 물에 살짝 데쳐 찬물에 담가 식힌다.
4. 프라이팬에 식용유를 두르고 쇠고기를 넣어 볶다가 우엉 넣고 2분간 볶는다. 이때 A의 술, 맛간장, 미림을 넣는다. 강불에서 중불로 옮겨가며 3분 볶은 다음 2의 밥 위에 얹는다. 남아있는 국물도 함께 퍼서 밥 위에 얹는다.
5. 잘 섞어 먹는다.
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Beef burdock rice
[Ingredients] 1 cup brown rice, 1 cup white rice, 2 cups water, 200g beef, 1 burdock, a little oil
[A] Sake 1T, universal soy sauce 3T, Mirim 2T
[Served with] Kimchi
1. Brown rice and white rice are called and put on a teapot for about 30 minutes.
2. Put brown rice and white rice, a quantity of water called pots, cover and cover them in high heat. When it boils, it cooks rice for about 12 minutes. Turn off the lights and let go for about 10 minutes.
3. Cut the burdock into 3mm width and put some vinegar in water to prevent browning.
Heat slightly in boiling water and cool in cold water.
4. Put cooking oil in frying pan, put beef, fry, put burdock and fry for 2 minutes. At this time, we add A sake, flavored soy sauce, mirin. It is roasted for 3 minutes and then put on top of 2 rice. Spread the remaining soup together and put it on rice.
5. Mix well and eat.
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